Politerno > Україна і світ > Кличко погрожує виборами, якщо йому не дозволять поєднувати посади

Кличко погрожує виборами, якщо йому не дозволять поєднувати посади

  • 5 Липня, 2019
  • 1223 Переглядів
  • Comments Off

Мер Києва Віталій Кличко ініціюватиме дострокові вибори мера столиці, якщо парламент прийме рішення про розподіл повноважень міського голови та голови Київської адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.    

“Якщо кияни хочуть, аби їм призначали згори мера, це одна історія. Якщо ж хочуть обирати людину, яка буде відстоювати їхні інтереси, буде підзвітною і відповідальною перед громадою, – це інша історія. Тоді я буду ініціювати вибори Київського міського голови”, – сказав Кличкою.

За його словами, йдеться “не про прізвища, а про принципи”.

“Нехай всі, хто хоче керувати столицею, змагаються, представляють киянам свої програми, реалізують їх, і це буде справедливо”, – сказав Кличко.

На його думку, якщо міського голову обиратимуть для проформи, а голову адміністрації призначатимуть, це “матиме негативну оцінку щодо самоврядування також і від іноземних експертів, партнерів України”.

“До людей потрібно дослухатися, рахуватися з ними. Я переконаний, що помилку Януковича щодо розподілу повноважень мера та голови КМДА Президент Зеленський не буде повторювати”, – підсумував Кличко.

Читайте також: Партія міського голови Києва Віталія Кличка “УДАР” вирішила не виставляти список на виборах Верховної Ради і сконцентрується тільки на окремих округах.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE