Politerno > Україна і світ > Позиції Кличка і Зеленського щодо управління Києвом розійшлися (Відео)

Позиції Кличка і Зеленського щодо управління Києвом розійшлися (Відео)

  • 11 Липня, 2019
  • 1085 Переглядів
  • Comments Off

Міський голова Києва Віталій Кличко зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому можливість розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

Про це Кличко сказав у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

“Вчора ввечері у мене відбулася зустріч з президентом Зеленським. Говорили спокійно, президент підтвердив чутки про розділення повноважень. Голова КМДА, його вертикаль,  і він туди збирається призначити свою людину”, – сказав Кличко.

“Дякую, що пообіцяв, що я не з преси дізнаюся, коли це станеться”, – додав він. 

Мер Києва зазначив, що у розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень – це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування. 

“Коли мер виконує декоративну функцію, а містом управляє призначена зверху людина, яку кияни не обирають, яка, відповідно, перед громадою не несе жодних зобов’язань”, – заявив Кличко.

За його словами, такого немає у жодній європейській столиці та у жодному місті. 

Він додав, що переконував президента у тому, що якщо так потрібно мати у столиці свого мера – нехай відбудуться дострокові вибори і кияни оберуть того, кому вони довіряють. 

Нагадаємо, 5 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що ініціюватиме дострокові вибори мера столиці, якщо Верховна Рада прийме рішення про розподіл повноважень мера та голови Київської адміністрації.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE