Politerno > Україна і світ > Парубій Зеленському: Хочете позачергової сесії чи демонструєте передвиборче шоу

Парубій Зеленському: Хочете позачергової сесії чи демонструєте передвиборче шоу

  • 18 Липня, 2019
  • 1100 Переглядів
  • Comments Off

Спікер парламенту Андрій Парубій відреагував на повторне прохання президента Володимира Зеленського зібрати позачергове засідання Верховної Ради до 19 липня.

“Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування.

Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії”, – заявив Парубій

Нагадаємо, 16 липня заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка закликав Верховну Раду 8 скликання позачергово зібратися 18 липня й ухвалити закони, які дозволять працювати Вищому антикорупційному суду.

17 липня президент Володимир Зеленський надіслав голові Верховної Ради лист із проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду внесених ним до парламенту законопроектів.

Спікер Андрій Парубій відмовив голові держави, бо регламент Верховної Ради дозволяє скликати позачергове пленарне засідання між пленарними засіданнями під час сесії, а на цій сесії засідань уже не передбачено. Тож може йтися хіба про позачергову сесію.

Фракція ВО “Батьківщина” запропонувала президенту Володимиру Зеленському скликати позачергову сесію Верховної Ради 23 липня.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE