Politerno > Україна і світ > “Суд Коломойського” вирішив пустити Онищенка на вибори, бо він “навчався у кінній школі”

“Суд Коломойського” вирішив пустити Онищенка на вибори, бо він “навчався у кінній школі”

  • 18 Липня, 2019
  • 1413 Переглядів
  • Comments Off

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва зобов’язав ЦВК зареєструвати кандидатом до Верховної Ради депутата-втікача Олександра Онищенка.

З рішення суду:

“Згідно з листом ТОВ “Конюшня Бутенко О.”, остання направила Онищенка за кордон на навчання до Школи верхової їзди “Середземний кінний тур Оліва Нова” (Іспанія). Відповідно до довідки від 5 липня 2019 року, Онищенко Олександр Романович у період з 1 червня 2016 по теперішній час проходив і проходить навчання”.

“Визнати протиправною та скасувати постанову Центральної виборчої комісії… якою відмовлено в реєстрації кандидата в народні депутати України Онищенка Олександра Романовича”.

“Зобов’язати Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидата в народні депутати України Онищенка Олександра Романовича”.

Таким чином, суд скасував своє рішення від 1 липня, яким відмовив Онищенку у задоволені позову.

Підставою для допуску депутата-втікача до виборів стало те, що він нібито навчався верхової їзди в Іспанії.

Це визнали достатнім доказом того, що Онищенко був поза межами України з поважних причин. 

Суд зобов’язав ЦВК внести його до виборчого бюлетеня як мажоритарника на 93-му окрузі на Київщині.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження.

ЦВК має два дні, щоб оскаржити його до Верховного суду.

“Українська правда” звернулась по коментар до ЦВК, Онищенка та його адвоката. У прес-службі Центрвиборчкому наразі не змогли повідомити, чи оскаржать рішення суду. Сам нардеп відмовився коментувати, його представник пообіцяв пояснити рішення пізніше.

5 липня Верховний Суд повторно визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації нардепа Олександра Онищенка кандидатом на виборах до Верховної Ради.

22 червня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Центрвиборчком зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенко кандидатом у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради.

Шостий апеляційний адміністративний суд давно діє в інтересах умовної групи олігарха Ігоря Коломойського до якої відносять Олександра нищенка. Він відзначився декількома скандальними рішеннями за час після президентських виборів.

Так, суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, згідно якого відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з екс-голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих податкових інспекцій.

Також Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про зняття з виборів кандидата в народні депутати від “Слуги народу” у мажоритарному окрузі №169 (Харків) Олександра Куницького.

Апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу НБУ на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким було задоволено позов колишнього акціонера Приватбанку кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував вимогу Офісу великих платників ДФС щодо сплати авіакомпанією “Міжнародні авіалінії України” (належить Коломойському) 59,96 млн грн податків та зборів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE