Politerno > Україна і світ > Призначання Гладковського в РНБО було помилкою, але я її виправив – Порошенко

Призначання Гладковського в РНБО було помилкою, але я її виправив – Порошенко

  • 1 Серпня, 2019
  • 1070 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент Петро Порошенко вважає призначення його бізнес-партнера Олега Гладковського заступником секретаря РНБО кадровою помилкою, але запевняє, що він її виправив.

Про це він сказав в інтерв’ю “Українській правді”.

“Звичайно (призначення Гладковського було кадровою помилкою – ред.), якщо я його звільнив, то звільненням я її і виправляв”.

“Тиждень, який пішов на звільнення Гладковського, був зайнятий перевіркою інформації. Є сюжет. Ти маєш звернутися до прокуратури, до НАБУ, до військової прокуратури, до СБУ – прошу підтвердити”.

“Є помилки? Є. Але позиція така, що у нас дії мають бути ефективними. Людина, в незалежності від того, чи вона близька, чи не близька до президента, якщо він скоїв помилку або злочин, то помилка – звільнення, злочин – в’язниця. В цьому полягає принцип”. 

Порошенко каже, що призначив свого бізнес-партнера на державну посаду, бо був переконаний в тому, що управлінські якості Гладковського дозволять швидко виконати поставлені під час війни завдання – перевести підприємства “Укроборонпрому” на тризмінний режим. За його словами, Гладковський це зробив.

Порошенко додав, що цей скандал вдарив по його рейтингу, і що наразі він не підтримує стосунків з Гладковським.

“Ні. Я ж сказав вам і підтверджую це зараз: я в останній раз бачив його на засіданні РНБО, де я його звільнив. І по телефону не спілкувався. Він має пояснити суспільству, що там трапилось”. 

“Якщо у вас є претензії, передайте їх в суд і притягніть до відповідальності. Я вважаю, що це неприпустимо, коли 8 місяців йдуть одні розмови без будь-яких справ у суді. Це означає тільки одне – або чогось не було, або це було використано, як технологія. Все”. 

Читайте також: Партія Порошенка витратила на вибори 100 мільйонів гривень

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE