Politerno > Україна і світ > Через заяви Богдана Кличко звернувся до НАБУ

Через заяви Богдана Кличко звернувся до НАБУ

  • 1 Серпня, 2019
  • 1134 Переглядів
  • Comments Off

Мер Києва Віталій Кличко просить НАБУ перевірити заяву голови Офісу президента Андрія Богдана про нібито підкуп у його інтересах.

“Звернувся в НАБУ, аби відкрили провадження за заявою голови ОП Богдана про пропозицію йому хабаря нібито в моїх інтересах”, – написав Кличко у Twitter.

“Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити всі деталі”, – заявив столичний мер.

“Сподіваюся, пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, сказав журналістам правду”, – додав Кличко.

Нагадаємо, Віталій Кличко заявляє, що команда президента Володимира Зеленського намагалася підпорядкувати його своїм людям – Андрію Вавришу чи Олександру Ткаченку.

ЗМІ стало відомо, партії “Слуга народу” розглядають дві кандидатури на пост голови Київської міської держадміністрації: Олександра Ткаченка, який проходить у Верховну Раду за списком “Слуги народу” під №9 та бізнесмена Андрія Холодова – №22 у виборчому списку. 

5 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що ініціюватиме дострокові вибори мера столиці, якщо Верховна Рада прийме рішення про розподіл повноважень мера та голови Київської адміністрації.

24 липня стало відомо, що Офіс президента Володимира Зеленського просить Кабінет міністрів звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Голова ОП ндрій Богдан сзаявив, що Кличко не контролює Київраду й домовляється у ній зі “смотрящими”, а також що представник одного зі “смотрящих” просив не чіпати  голову КМДА, а натомість пропонував поділити бюджет у 40 млн доларів.

Ткаченко заявляє, що бюджетом столиці розпоряджається навіть не Кличко, а Вадим Столар і Максим Микитась, причетні до забудов.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE