Politerno > Україна і світ > У Зеленського мають дві кандидатури на посаду голови КМДА

У Зеленського мають дві кандидатури на посаду голови КМДА

  • 18 Липня, 2019
  • 1203 Переглядів
  • Comments Off

У партії “Слуга народу” є дві кандидатури на пост голови Київської міської держадміністрації.

Про це йдеться  у статті “Києве мій! Як Зеленський збирається посунути Кличка” на Українській правді.

За даними видання, перший кандидат – це гендиректор холдингу “1+1 media”, власником якого є олігарх Ігор Коломойський, Олександр Ткаченко. Зараз він балотується у Раду за списком “Слуги народу” під №9.

Ткаченко наразі допомагає вести кампанії усім київським мажоритарникам у медійній та смисловій частині. Сам гендиректор “плюсів” запевняє, що не обговорював із Зеленським можливість свого призначення у Київську міську держадміністрацію.

“У нас було багато розмов стосовно того, що мене хвилює, і що мені цікаво. Перше – це гуманітарні питання, друге – це місто. Мені б хотілося бачити місто в кращому стані, ніж воно є зараз. Стосовно КМДА – ми не говорили”, – пояснює свою позицію Ткаченко.

Другий кандидат в КМДА – бізнесмен Андрій Холодов, який балотується у парламент за списком “Слуги народу” під №22. Як пояснюють у партії, на президентських виборах він був одним із топів у київському штабі Зе!команди.

Холодов є кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Джерела журналістів “Радіо Свобода” називають Холодова “тіньовим бізнесменом”, який заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках.

Офіційно кандидат у депутати є бенефіціаром заводу “Ефкон-вікна”, який виробляє алюмінієвий профіль та інші будівельні конструкції.

“Я б не сказав, що між Холодовим і Ткаченком існує страшний конфлікт. Але обоє регулярно приходять в ОПУ і “продають” свої кандидатури”, – підсумовує джерело на Банковій.

Нагадаємо, 11 липня міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

46-річний кандидат під №22 зі списку партії “Слуга народу” Андрій Холодов має у власності елітний маєток у Відні і є кумом голови партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Партія “Слуга народу” не вважає підставою для виключення з виборчого списку номера 22 бізнесмена Андрія Холодова той факт, що він є кумом дружини глави політради “Опозиційною платформи – За життя” Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Партія “Слуга народу” на з’їзді 7 липня виключила зі свого виборчого спискусім кандидатів.

Заявлялось, що підставами для виключення зі списку стали результати постпраймеріз, надана громадянами через партійний сайт інформація та власні заяви кандидатів. 

Як повідомляє Рух “Чесно” за списком партії “Слуга народу” до Верховної Ради балотуються майже чотири десятки повних тезок помічників нардепів різних скликань, які, ймовірно, є одними й тими самими людьми.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE