Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” виключила 7 “списочників”, а ЦВК заявляє про подвійне громадянство кандидатів

“Слуга народу” виключила 7 “списочників”, а ЦВК заявляє про подвійне громадянство кандидатів

  • 7 Липня, 2019
  • 1495 Переглядів
  • Comments Off

Партія “Слуга народу” на з’їзді 7 червня виключила зі свого виборчого списку сім кандидатів.

Про це повідомляє прес-службі партії.

“Сьогодні делегати з’їзду партії “Слуга Народу” проголосували за виключення з виборчого списку в загальнодержавному окрузі семи осіб, двоє з яких звернулися до голови партії із заявою про виключення зі списку за власним бажанням”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, були виключені: Баланюк Юрій Вікторович (№ 164) – за власним бажанням; Боярчук Роман Михайлович (№ 71); Вітікач Віталій Вікторович (№ 177); Кавун Ольга Олександрівна (№ 78); Коробкова Олена Анатоліївна (№ 31) – за власним бажанням; Соколов Михайло Юрійович (№ 99); Рагімова Анастасія Борисівна (№ 170).

У партії додали, що 8 липня її юристи звернуться до ЦВК для скасування реєстрації цих семи кандидатів.

“Підставами для виключення зі списку стали результати постпраймеріз, надана громадянами через партійний сайт інформація”, – додали в “Слузі народу”.

Також стало відомо, що ЦВК проінформувала партію “Слуга народу” щодо можливого подвійного громадянства або непроживання в Україні протягом останніх 5 років чотирьох кандидатів у народні депутати.

Про це повідомив “Українській правді” заступник голови ЦВК Євген Радченко.

За його словами, інформація стосувалася кандидатів Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова та Валерія Божика.

Як пояснив Радченко, ЦВК вирішила передати партії інформацію, яку отримала з різних джерел, і не вимагає від партії відповіді на своє звернення.

Він зазначив, що інформація щодо можливого подвійного громадянства надходила від представників громадськості, народних депутатів та ЗМІ. Крім того, партії було передано інформацію від Державної прикордонної служби щодо перетину кордону кандидатами, що необхідно для встановлення факту їхнього постійного проживання в Україні протягом останніх 5 років.

“Ми ж не слідчий орган, ми не можемо встановити обставини законності чи незаконності набуття громадянства”, – підкреслив він.

Заступник голови ЦВК не зміг уточнити, які саме порушення виявили в кожного з кандидатів.

Олександр Куницький балотується по 169 одномандатному виборчому округу у м.Харкові, Андрій Холодов – 22 номер списку партії “Слуга народу”, Валерій Божик балотується по 294 округу в Чернівецькій області, Михайло Соколов – 99 номер списку партії.

Нагадаємо, як повідомляє Рух “Чесно” за списком партії “Слуга народу” до Верховної Ради балотуються майже чотири десятки повних тезок помічників нардепів різних скликань, які, ймовірно, є одними й тими самими людьми.

Журналісти “Схем” заявили, що кандидат під №22 зі списку партії “Слуга народу” Андрій Холодов має у власності елітний маєток у Відні і є кумом голови партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE