Politerno > Україна і світ > ДБР допитає нардепів через призначення Гройсмана прем’єром – “Схеми”

ДБР допитає нардепів через призначення Гройсмана прем’єром – “Схеми”

  • 7 Серпня, 2019
  • 1146 Переглядів
  • Comments Off

ДБР викликало на допити депутатів Верховної Ради восьмого скликання у зв’язку із зверненням про “захоплення державної влади”.

Про це повідомляють журналісти програми “Схеми”.

Виклики на допит підтвердили одразу кілька нардепів.

Водночас у ДБР повідомили, що “перевіряють можливі кримінальні правопорушення службовими особами на відповідальних посадах під час подання на призначення прем’єр-міністра за відсутності коаліції у Верховній Раді”.

Нагадаємо, 27 травня народні депутати від “Опозиційного блоку” Нестор Шуфрич і Василь Німченко подали звернення до Держбюро розслідувань про захоплення державної влади екс-президентом Петром Порошенком, спікером Андрієм Парубієм і прем’єром Володимиром Гройсманом.

Депутати стверджували, що Порошенко, Парубій і Гройсман, “діючи спільно, у змові, з прямим умислом на захоплення неконституційним і незаконним способом державної влади вдалися до зловживання службовим становищем і прямого порушення конституційних норм…”.

З точки зору Німченка і Шуфрича, в момент призначення Гройсмана прем’єром у Раді була відсутня коаліція, сформована відповідно до вимог Основного закону.

ДБР не розпочало кримінальне провадження у встановлений процесуальним законом строк. Депутати звернулися до Шевченківського районного суду Києва.

7 червня у Єдиному державному реєстрі судових рішень з’явилася ухвала, у якій суд зобов’язав Держбюро розслідувань відкрити провадження за скаргою нардепів стосовно вчинення злочинів високопосадовцями.

24 червня Держбюро розслідувань допитало самих Німченка і Шуфрича в межах їхнього депутатського звернення.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE