Politerno > Україна і світ > Спецназ відступив після спроб взяти штурмом резиденцію екс-президента Киргизстану

Спецназ відступив після спроб взяти штурмом резиденцію екс-президента Киргизстану

  • 8 Серпня, 2019
  • 958 Переглядів
  • Comments Off

У середу, 7 серпня, спеціальні сили Киргизстану (ДКНБ) почали штурм резиденції колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в селищі Кой-Таш поблизу Бішкека. Станом на ранок 8 серпня прихильники Атамбаєва змогли відтіснити силовиків.

Про це пише киргизький портал Kloop.

Захоплених в заручники спецназівців обіцяли звільнити ближче до ранку. На одному з оприлюднених відео показано, що силовики перебувають під наглядом в будинку Атамбаєва.

Силовики залишили Кой-Таш приблизно о 3:30 ночі. В цей же час з дороги, що веде до резиденції колишнього президента, почали знімати оточення.

Атамбаєв записав відеозвернення до влади, в якому закликав “повернутися в правове поле”, а також звернувся до силовиків і попросив їх “не стріляти у власний народ”.

ДКНБ заявив, що під час штурму бойові кулі не застосовувалися. Пізніше прихильники Атамбаєва показали на відео, що знайшли бойові патрони від автомата Калашникова, які, за їхніми словами, належали силовикам.

Під час штурму загинув 22-річний спецназівець. ДКНБ звинуватив в його загибелі прихильників Атамбаєва – за версією спецслужб, причиною смерті міг бути постріл зі снайперської гвинтівки.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE