Politerno > Україна і світ > Зеленський не став підписувати спільну заяву з Варфоломієм – BBC

Зеленський не став підписувати спільну заяву з Варфоломієм – BBC

  • 8 Серпня, 2019
  • 2005 Переглядів
  • Comments Off

Президент України Володимир Зеленський відмовився підписувати спільну заяву з патріархом Варфоломієм I, яку готували представники Вселенського патріархату разом з МЗС України.

Про це пише BBC з посиланням на свої джерела.

За словами одного зі співрозмовників видання, заява переважно мала стосуватися екологічної тематики, тому що патріарх Варфоломій відомий своєю діяльністю у цій сфері, його навіть часто неформально називають “зеленим патріархом”.

Співрозмовники ВВС News Україна не змогли пояснити, чому Офісу президента не сподобалась заява на екологічну тему, й зауважують, що там не було політичних провокаційних формулювань.

Після зустрічі Зеленський практично не спілкувався з журналістами, які зібрались у патріархії.

В Офісі президента відмовились відповісти на питання ВВС News Україна, чому не підписали спільну заяву. Згодом Офіс оприлюднив короткий реліз, згідно з яким Варфоломій підтримав суверенітет України, а Зеленський подякував йому за підтримку. “Влада не повинна втручатися у церковні справи, я захищатиму незалежність церкви”, – процитувала президента прес-служба Зеленського.

Нагадаємо, 8 серпня Володимир Зеленський вперше зустрівся у з Вселенським патріархом Варфоломієм.

Прес-служба глави держави обмежилася з цього приводу коротким прес-релізом, згідно з яким Зеленський заявив, що не втручатиметься у церковні справи, але захищатиме незалежність церкви.

У Вселенському патріархаті повідомили, що під час зустрічі Варфоломій гарантував незалежність Православної церкви України.

Як повідомлялось, посольстві США в Україні висловило підтримку діям президента Володимира Зеленського та Збройних сил після провокації бойовиків на Донбасі, в результаті якої загинуло 4 військових.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE