Politerno > Україна і світ > Адвокат, що наймав для Зеленського лобістів, каже, що робив це “з власної волі”

Адвокат, що наймав для Зеленського лобістів, каже, що робив це “з власної волі”

  • 9 Серпня, 2019
  • 892 Переглядів
  • Comments Off

Американський адвокат Маркус Коен, який під час президентських виборів в Україні найняв лобістів з Signal Group Consulting LLC за 70 тисяч доларів для підвищення іміджу Володимира Зеленського у США, каже, що робив це “з власної волі”. 

Про це він заявив 7 серпня в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Це була моя власна ініціатива… і я зробив це з радістю”, – зазначив Коен, додавши, що зробив це після короткої особистої зустрічі з Зеленським у Києві під час його президентської кампанії. 

У коментарі “Радіо Свобода” Зеленський не заперечував зустрічі з Коеном, але заявив, що не пам’ятає саме тієї, про яку говорив американець. Він вкотре наголосив, що не вимагав, щоб Коен, чи хтось інший лобіював його. “Я нікого нічого не просив, ніхто мені нічого не пропонував, я нікому не платив, я ні від кого нічого не брав. Я власний лобіст”, – зазначив Зеленський.

17 липня компанія Signal Group Consulting, LLC подала звіт про виконану роботу на користь Володимира Зеленського у Міністерство Юстиції США.

У звіті йдеться про послуги, які компанія надавала Зеленському під час другого туру президентських виборів між 3 квітня і 21 травня. Головна мета співпраці – “підняти імідж”. Сторони контракту – Signal Group Consulting, LLC та “Володимир Зеленський – Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена”.

Під час другого туру виборів, 17 квітня, в акаунті “Команди Зеленського” в Facebook спростували інформацію про наявність американського лобі для організації візиту Зеленського в США. “У нас немає контракту з компанією Сигнал Груп”, – заявили представники кандидата.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE