Politerno > Україна і світ > Справу про тиск на Абромавичуса людиною Кононенка закрито – обвинувачення не заперечувало

Справу про тиск на Абромавичуса людиною Кононенка закрито – обвинувачення не заперечувало

  • 8 Серпня, 2019
  • 938 Переглядів
  • Comments Off

Солом’янський суд Києва закрив кримінальне провадження за звинуваченням першого заступника гендиректора компанії “Укртранснафта” Андрія Пасішника щодо нав’язування міністру економічного розвитку і торгівлі Айварасу Абромавичусу своєї кандидатури як заступника міністра.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

 “2 лютого 2019 сплив 3-річний термін давності і справа мала бути закритою. Але суд не розглядав наше клопотання про закриття більше півроку. Сьогодні суд задовольнив клопотання мого захисту”, – заявив сам Пасішник.

У 2016 році детективи Національного антикорупційного бюро встановили факт здійснення Пасішником незаконного впливу на тодішнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою призначення Пасішника заступником міністра економіки і відкрили кримінальне провадження.

Сам Абромавичус пов’язав це зі спробами депутата від БПП і старого друга Петра Порошенка Ігоря Кононенка отримати вплив на міністерство і подав у відставку.

Справа пішла до Солом’янського суду Києва.

8 серпня 2019 року, за словами Пасішника, суд цю справу закрив і зняв з нього обвинувачення. Пасішник каже, що в суді представник потерпілого і прокурор САП Ольга Ярова проти клопотання про закриття провадження не заперечували.

Читайте також: П’ять Зе-прем’єрів. Хто може очолити Кабмін, якщо “Слуга народу” переможе на виборах

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE