Politerno > Україна і світ > Луценко руйнує розслідування справ Майдану – Горбатюк

Луценко руйнує розслідування справ Майдану – Горбатюк

  • 12 Серпня, 2019
  • 1212 Переглядів
  • Comments Off

Новостворене, за ініціативи генпрокурора Юрія Луценка, управління ГПУ дозволить йому призначити на керівні посади “своїх” людей і зруйнує механізм розслідування справ Майдану.

Про це заявив у коментар “Громадському” керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

“Це руйнує існуючий налагоджений механізм розслідування і призведе не тільки до затягування, а і до нищення розслідувань. То все поступові кроки для цього. Спочатку Луценко ліквідував департамент, розділивши слідчих і прокурорів. Тепер виведе з керівництва (керівника групи прокурорів управління спецрозслідувань ГПУ – ред.) Олексія Донського і мене чи когось з наших прокурорів та слідчих не призначить. А потім можна впливати на ці розслідування як завгодно. Крім того, рухатися ті провадження не будуть”, – зазначив Горбатюк. 

На заявву Горбатюка відреагувала речниця генпрокурора Лариси Сарган: “Для генерального прокурора Юрія Луценка завершення розслідування щодо справ Майдану є терміновим. Луценко добився вироку Януковича. Чому Горбатюк не почав процедуру заочного засудження Сергія Кусюка (екс-беркутівець, керував штурмом Майдану, втік до Росії – ред.)?”.

Як відомо, 8 серпня генпрокурор Юрій Луценко наказав ліквідувати у Генпрокуратурі відділ криміналістичного супроводження досудового розслідування та інформаційно-аналітичної роботи.

Натомість буде створене Управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії.

Нагадаємо, наприкінці липня Сергій Горбатюк заявив, що в Окружному адмінсуді Києва були проведені обшуки за фактами дій суддів у період Майдану, однак жодної з понад 10 підозр у “майданівських справах” упродовж останнього року не підписано

16 липня Святошинський райсуд Києва відпустив під домашній арешт екс-беркутівця Сергія Тамтуру, одного з підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану.

18 травня у Києва біля Майдану Незалежності активісти руху “С14” знесли паркан, яким було огороджено частину ділянки будівництва комплексу Героїв Небесної Сотні.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE