Politerno > Україна і світ > У Зеленського пояснили, чому спілкуються з РосЗМІ

У Зеленського пояснили, чому спілкуються з РосЗМІ

  • 12 Серпня, 2019
  • 1022 Переглядів
  • Comments Off

Радник президента з політичних питань Микита Потураєв вважає, що у Росії є видання, які не викривлюють інформацію щодо процесів в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю “Детектор Медіа“.

Новообраний депутат не вважає, що інтерв’ю, яке глава партії Дмитро Разумков дав російському “Коммерсанту” шкодить іміджу “Слуги народу”.

“Ні, не вважаю. Я сам спілкувався з Володимиром Соловйовим (журналіст “Коммерсанта”. – Ред.), він народився в Одесі, виріс у Кишиневі, тільки потім переїхав працювати в Москву. Ми маємо спілкуватись із тими виданнями, де можна просунути не викривлену українську точку зору. І правду про те, що відбувається в Україні”, – зазначив Потураєв.

Відповідаючи на запитання, чи дав би Разумков інтерв’ю російській пропагандистці Ользі Скабєєвій, Потураєв сказав: “Це треба в нього запитати. Я б йому не радив цього робити. Я, до речі, відмовляюся… Ноги моєї не буде там у жодному випадку. Багато разів давав коментарі, включався в ефіри каналу “Дождь”. Думаю, “Комерсант” теж не буде перекручувати”.

Потураєв визнав, що в Росії майже не залишилося професійних ЗМІ.

На його думку, у Росії майже не залишилося медіа, які можна вважати професійними: “Новая газета”, “Дождь”, із певними запитаннями “Коммерсантъ” та “Эхо Москвы”, але точно не федеральні канали.

На уточнююче питання, чи дав би Разумков інтерв’ю Скабєєвій, він відповів, що про це треба запитати у самого Разумкова, але додав, що сам відмовляється від подібного інтерв’ю.

“Ноги моєї не буде там у жодному випадку. Багато разів давав коментарі, включався в ефіри каналу “Дождь”. Думаю, “Коммерсантъ” теж не буде перекручувати”, – заявив Потураєв.

Він також заявив, що слова глави Офісу президента Андрія Богдана про непотрібність журналістів як посередників у спілкуванні політиків з електоратом – це його особиста думка.

Попри це додав, що пряме спілкування із суспільством – це запит суспільства. “Журналісти теж перестали чути людей, бо хочуть отримати перегляди, рекламу”, – сказав Потураєв.

Відповідаючи на запитання, як він ставиться до заяви медіаруху, де застерігають команду президента від провокацій, спрямованих проти ЗМІ, та до заяви Богдана про ЗМІ, Потураєв сказав: “Заяву не читав, але не погоджуюся, тому що насправді заява (Андрія Богдана про звільнення. – ред.) була, президент її наявність підтвердив. Андрій час від часу висловлює такі яскраві думки, але це його особиста позиція”.

Він не вважає, що поширення заяви Богдана про звільнення в ЗМІ було свідомою маніпуляцією. “Думаю, що був витік інформації з ОП, взагалі не розумію, від кого”, – додав Потураєв.

Нагадаємо, раніше Богдан, відповідаючи на запитання про можливий підрив довіри до ЗМІ через його невдалий жарт із заявою про звільнення, сказав, що команді Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством. 

Нагадаємо, близький до президента Володимира Зеленського олігарх Ігор Коломойський заявив, що знає главу Офісу президента Андрія Богдана близько 15 років і останні п’ять років той був одним з його головних юристів.

Читайте також: Венедиктов хоче філію “Еха Москви” в Україні – у Нацраді кажуть, що не дозволять

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE