Politerno > Україна і світ > Кабмін хоче повернути право призначати і звільняти керівника “Нафтогазу”

Кабмін хоче повернути право призначати і звільняти керівника “Нафтогазу”

  • 13 Серпня, 2019
  • 922 Переглядів
  • Comments Off

Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу Кабміну на рішення судів попередніх інстанцій, які позбавили уряд права призначати і звільняти голову і членів правління НАК “Нафтогаз України” в обхід наглядової ради.

Про це йдеться в рішенні суду.

“Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Кабінету міністрів на рішення Окружного адміністративного суду і постанови Шостого апеляційного адміністративного суду Києва про забезпечення позову у зазначеній справі”, – йдеться в тексті рішення суду.

Йдеться про постанову Кабміну №226 від 6 березня 2019 року.

Читайте також: Як компанія з участю Коломойського хоче позбутися від рекордних боргів перед бюджетом і причому тут Зеленський

Як відомо, у березні Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НАК “Нафтогаз України”, наділивши збори акціонерів повноваженнями на обрання і звільнення голови та членів правління без подання наглядової ради.

Кабмін окремо прописав у документі, що день закінчення терміну дії контрактів із членами та головою правління є днем їх звільнення.

6 березня Кабінет міністрів України оголосив конкурс на посаду голови правління НАК “Нафтогаз України”. У свою чергу глава компанії НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв під час прес-конференції заявив, що оголошення урядом конкурсу на посаду голови НАК суперечить українському законодавству, а сам він не збирається звільнятися з посади.

Читайте також: Луценка не знімати, Коболєва зробити прем’єром. Навіщо Коломойський сватає Зеленському людей епохи Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE