Politerno > Україна і світ > Кабмін затвердив план урочистих заходів до 28-ї річниці Незалежності України

Кабмін затвердив план урочистих заходів до 28-ї річниці Незалежності України

  • 15 Серпня, 2019
  • 910 Переглядів
  • Comments Off

Кабінет міністрів затвердив план заходів із підготовки та відзначення 28-ї річниці Незалежності України.

Як інформує урядовий портал, заходи підготувало Міністерство культи на виконання указу президента.

«Відбудеться покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, святкові заходи проводитимуть по всій країні з участю представників органів влади, представників іноземних держав, міжнародних організацій, духовенства, громадськості.

Також 23 серпня до Дня Державного прапора відбудеться підняття прапора у Києва і в інших містах країни, а також культурна акція «День прапора» на Софійській площі у Києві.

11 серпня Офіс президента Володимира Зеленського опублікував розклад заходів до святкування Дня Незалежності, який цього року пройде без військового параду та у “новому форматі”.

Ветеранські та волонтерські організації, які планували провести власний марш 24 серпня, заявили, що команда президента свої плани з ними не узгоджувала.

Пізніше стало відомо, що Офіс президента дійшов згоди з ветеранами та волонтерами.

Указом від 11 липня президент України Володимир Зеленський доручив уряду «розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення 28-ї річниці незалежності України». В Офісі президента повідомили, що військового параду 24 серпня не буде, а головним заходом натомість стануть удари дзвона на майдані Незалежності.

Цьогоріч День Незалежності припадає на суботу, тому вихідними будуть 24, 25 й 26 серпня.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE