Politerno > Україна і світ > У Порошенка готують подання до КС, щоб усунути Трубу з поста директора ДБР

У Порошенка готують подання до КС, щоб усунути Трубу з поста директора ДБР

  • 15 Серпня, 2019
  • 1088 Переглядів
  • Comments Off

У фракції екс-президента Петра Порошенка готують подання до Конституційного суду про визнання окремих норм закону про ДБР такими, що не відповідають Конституції.

“Там (у Порошенка – ред.) вважають, що президент не мав права делегувати своїх представників до конкурсної комісії з обрання директора ДБР та його заступників, а також призначати мене на посаду”, – пише у своєму Telegram-каналі директор ДБР Роман Труба.

Труба повідомляє про деякі рішення, які відрізняються від позиції Порошенка, коли він був президентом. Зокрема, директор ДБР, заявляє, що закон про ДБР розробляли депутати Порошенка, за нього голосувала його фракція, а він сам на посаді президента його підписав.

Керівник ДБР стверджує, що 3 роки тому Порошенко делегував своїх представників до складу конкурсної комісії, яка безперебійно працювала 3 роки, і питань до неї, за словами Труби, у екс-президента не виникало.
 
“Ця комісія, за задумом депутатів БПП, обирає не лише директора ДБР та його заступників, а ще близько 160 працівників ДБР керівної ланки та управління внутрішнього контролю. Проте призначення цих переможців вони чомусь не оскаржують…
 
Чи є логіка в цих діях? Звичайно – вона дуже “політична”: оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень, учасником яких він є, значить потрібно знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади”,  – зазначив голова ДБР.

Перед цим Андрій Портнов опублікував пост про те, що у Порошенка готують відповідне подання до КС

Існування подання підтвердили “Українській правді” кілька джерел з групи підтримки 5-го президента. Наразі не відомо, коли соратники Порошенка готуються подати своє звернення до КС. 

Для звернення до КС необхідно зібрати не менше 45 підписів нардепів.  

Нагадаємо, колишній заступник голови адміністрації Януковича Андрій Портнов подав позов про захист честі і гідності проти екс-президента Петра Порошенка, його політсили “Європейська солідарність” та телеканалу “Прямий”.

Читайте також: Труба хоче допитати Порошенка на поліграфі – той погодився, але в ефірі “Прямого”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE