Politerno > Тернопільщина > Верховний Суд підтвердив незаконність тарифів на проїзд у громадському транспорті в Тернополі

Верховний Суд підтвердив незаконність тарифів на проїзд у громадському транспорті в Тернополі

  • 15 Серпня, 2019
  • 2116 Переглядів
  • Comments Off

Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу Виконавчого комітету Тернопільської міської ради на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 16.04.2019 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав тернопільський юрист Ростислав Небельський.

“Влада міста Тернополя програла справу у Верховному Суді: незаконність тарифу у громадському транспорті констатована на найвищому судовому рівні, – пише у Фейсбук Ростислав Небельський. – Тим часом, через безхребетність місцевих депутатів і всієї вертикалі державної влади незаконний тариф діє de facto і скоро будемо “святкувати” річницю тарифних діянь правових сепаратистів. Свою обіцянку перед Тернополянами я виконав, чому не виконують рішення судів – запитуйте у своїх депутатів та мера”,  – зазначив Небельський.

Рішення датоване 8 серпня, але юрист опублікував його після того, як отримав повний текст на руки.

Втім, Тернопільська міськрада на своєму сайті стверджує, що нинішні тарифи законні, а у соцмережах поширюється неправдива інформація. Мовляв, Верховний Суд розглядав зовсім інше рішення – №819 від 30.10.2018 року, яке давно втратило чинність. У повідомленні міськрада посилається на рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 13 серпня, який нібито підтвердив законність діючих тарифів на проїзд у громадському транспорті міста. 

Та як зазначив Небельський у коментарі “Терміново“, рішенням Верховного Суду констатовано незаконність рішення міськвиконкому щодо тарифів від 30 жовтня 2018 р. Незаконний тариф, за його словами, фактично діяв від 30 жовтня, і всі нові рішення, які виконком приймав у травні 2019 року, по суті, також незаконні, бо базувались на одних і тих самих документах. Але після оскарження цих рішень в суді, виконком сам їх і скасував, та передав повноваження щодо встановлення тарифів управлінню транспорту та зв’язку. Начальник згадуваного управління Ігор Мединський видав новий наказ про встановлення по-новому тих самих старих тарифів.

Юрист зазначає, що зроблено це було для того, аби не збирати виконком щоразу, як тільки він оскаржить чергове рішення. Таким чином очільник управління може видавати кожен раз нові рішення про тарифи, як тільки суд розгляне справу не на користь влади. 

Рішення Тернопільського адміністративного суду, на яке посилається міськрада, наразі немає у публічному доступі. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE