Politerno > Україна і світ > Санкції США проти Ірану і Венесуели зробили російських експортерів на $1 млрд багатшими – Bloomberg

Санкції США проти Ірану і Венесуели зробили російських експортерів на $1 млрд багатшими – Bloomberg

  • 16 Серпня, 2019
  • 941 Переглядів
  • Comments Off

Санкції, запроваджені адміністрацією президента США Дональда Трампа проти Ірану та Венесуели призвели до збільшення попиту на російську марку сирої нафти і збільшили доходи для російських експортерів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Російські нафтові компанії отримали щонайменше 905 мільйонів доларів додаткових доходів у період з листопада по липень. Через санкції на світовому ринку виник дефіцит так званої важкої нафти, в результаті чого зріс попит на російську нафту марки Urals, характеристики якої схожі на іранську і венесуельську.

У результаті навесні нинішнього року нафта Urals стала коштувати на світових ринках дорожче, ніж нафта марки Brent, хоча традиційно вартість бареля нафти Brent була на кілька доларів вищою, ніж Urals. Зараз ціна бареля Urals і Brent приблизно однакова – близько 60 доларів.

Автори видання додають, що Сполучені Штати «допомогли» російському бюджету «ненавмисно».

Санкції надали поштовх попиту на російську нафту після скорочення видобутку з боку країн OPEC+.

У січні США запровадили санкції проти нафтового сектору Венесуели – після того, як визнали Хуана Гуайдо тимчасовим головою держави, а президента Ніколаса Мадуро закликали до віставки.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE