Politerno > Україна і світ > Затримано ватажка ізраїльського наркокартелю Сільвера, який втік від СБУ під час екстрадиції

Затримано ватажка ізраїльського наркокартелю Сільвера, який втік від СБУ під час екстрадиції

  • 17 Серпня, 2019
  • 1117 Переглядів
  • Comments Off

У четвер, 15 серпня, засновник мережі масового розповсюдження каннабісу Telegrass Амос Дов Сільвер, утік від працівників СБУ в Україні з аеропорту “Бориспіль” перед екстрадицією до Ізраїлю. 

Перед посадкою на літак до Тель-Авіва у київському аеропорту з Сілвера зняли електронний браслет, щоб він міг пройти метало детектор. Поки огляд нібито проходили самі працівники спецслужби наркоторговець й утік.

СБУ заявляє, що втечі наркобарона Амоса Дов Сільвера могли посприяти троє співробітників відділу “К”. Наразі силовиків і наркобарона затримали.  

“Затримано трьох співробітників СБУ, які підозрюються у допомозі втечі Сільвера з аеропорту “Бориспіль” під час екстрадиційних заходів”, – йдеться у заяві СБУ.

В СБУ також повідомили, що затримали і самого наркобарона. Його спіймали в одній з областей нашої країни.

Найближчим часом Сільвера планують екстрадувати до Ізраїлю.

На своїй сторінці в Фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав, що Сільвера затримали в Умані.

“Наркоторговець Амос Дов Сільвер о 9.00 затриманий СБУ. Його знайшли в Умані, куди він виїхав після втечі, повідомляють джерела Цензор.Нет. Бепрецедентні за масштабами пошуки, які провела Служба безпеки, за участю ряду інших правоохоронних і спеціальних органів закінчилися. Візит Нетаньяху пройде за планом. Було б не весело – така НП викликала б велике здивування ізраїльської сторони”, – зазначив Бутусов.

Довідка: 12 березня 2019 була проведена міжнародна операція проти причетних до діяльності інтернет-мережі з розповсюдження марихуани Telegrass. У різних країнах були затримані близько 40 осіб. У Києві заарештували засновника мережі, громадянина США і Ізраїлю Амоса Дов Сільвера.

Нагадаємо, неприємний для української влади інцидент стався напередодні візиту в Україну прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE