Politerno > Україна і світ > Суд виніс нове рішення щодо запобіжного заходу для Гримчака

Суд виніс нове рішення щодо запобіжного заходу для Гримчака

  • 17 Серпня, 2019
  • 1305 Переглядів
  • Comments Off

У суботу, 17 серпня, Деснянський суд Чернігова прийняв рішення про виправлення помилки в ухвалі щодо запобіжного заходу підозрюваному у шахрайстві заступнику міністра МінТОТ Юрію Гримчаку.

Про це повідомила адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

“КПК передбачає певний порядок набрання чинності рішенням суду. Будь-яке рішення суду чи то вирок, чи ухвала, не набирають законної сили з моменту їх проголошення. Є час, щоб реалізувати право людини на апеляційне оскарження”, – пояснила адвокат.

Матяш підкреслила, що наразі діє ухвала від 16 серпня. Але ця ухвала по суті стосується іншої людини, оскільки в ній помилково вказане по батькові Гримчака.

Матяш також опублікувала у Facebook ухвалу від 17 серпня, на якій є приписка, що станом на 17 серпня цей документ не набрав законної сили.

Ця ухвала втупить в силу за п’ять днів, якщо не буде подана апеляція, або після розгляду апеляції, якщо адвокат все ж вирішить оскаржити цей документ.

Водночас Матяш додала, що прокурори наполягають на тому, що ухвала чинна, і в них є підстави відправити Гримчака до СІЗО.

16 серпня суд у Чернігові ухвалив взяти під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака, однак помилився з його ім’ям.

Нагадаємо, 14 серпня Гримчака та його помічника затримали під час отримання 480 тисяч доларів хабара

Зловмисники вимагали 1,1 мільйона доларів від підприємця за сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гримчак та його помічники вимагали 1,1 мільйона доларів за вплив на рішення судів та чиновників Міністерства культури для прийняття замовлених рішень.

У Міністерстві культури заявили, що не мають жодного стосунку до справи про вимагання хабара заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком.

15 серпня Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку оголосили підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.

У Генпрокуратурі пояснили, яким чином Гримчак причетний до нападу на Чорновол: “Особа, яка підозрюється на причетність до побиття (Чорновол – ред.), коли її документували, то отримали інформацію, що вчиняється новий злочин. Під час документування цього злочину виявили, що до нього причетний Гримчак. Це новий злочин, який не пов’язаний з фактом побиття Чорновол, але він виявлений під час розслідування злочину по Чорновол”, – зазначив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE