Politerno > Україна і світ > Гримчаку та Овдієнку оголосили підозри у шахрайстві (Відео)

Гримчаку та Овдієнку оголосили підозри у шахрайстві (Відео)

  • 15 Серпня, 2019
  • 1008 Переглядів
  • Comments Off

Заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку оголосили підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про це повідомив прокурор Денис Іванов біля будівлі ізолятора тимчасового тримання.

За його словами, 16 серпня суд почне обирати запобіжний захід підозрюваним. Він не виключив, що це відбуватиметься в Чернігові.

«Кошти бралися за вплив окремих міністерств Кабінету міністрів на погодження проєктів будівництва та реконструкції будівель та споруд. Це було одне з питань. Інше питання – вирішення цивільного позову у Верховному суді», – розповів прокурор.

Представники заступника міністра відкидають звинувачення, висунуті правоохоронцями.

За даними слідства, вказані особи шляхом обману заволоділи чужим майном, а саме грошовими коштами в особливо великому розмірі, повідомляє НАБУ.

Правова кваліфікація дій вказаних осіб – ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Гримчака та Овдієнка можуть позбавити волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, 14 серпня Гримчака та його помічника затримали під час отримання 480 тисяч доларів хабара

Зловмисники вимагали 1,1 мільйона доларів від підприємця за сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гримчак та його помічники вимагали 1,1 мільйона доларів за вплив на рішення судів та чиновників Міністерства культури для прийняття замовлених рішень.

У Міністерстві культури заявили, що не мають жодного стосунку до справи про вимагання хабара заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком.

Згодом стало відомо, що Юрія Гримчака затримали у кримінальному провадженні щодо нападу 5-річної давнини на екс-нардепа Тетяну Чорновол.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE