Politerno > Україна і світ > Затримання Гримчака пов’язане зі справою про напад на Чорновол 5-річної давнини

Затримання Гримчака пов’язане зі справою про напад на Чорновол 5-річної давнини

  • 15 Серпня, 2019
  • 1038 Переглядів
  • Comments Off

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака затримали у кримінальному провадженні щодо нападу 5-річної давнини на екс-нардепа Тетяну Чорновол.

Дружина Гримчака оприлюднила ухвалу суду, який дозволив обшукати помешкання чиновника.

У документі вказаний номер кримінального провадження. Під цим номером управління спецрозслідувань Генпрокуратури дійсно розслідує замах на вбивство Тетяни Чорновол. Провадження було порушене у лютому 2014 року, підозри в ньому оголошені 3 особам.

Останнє судове рішення у цьому провадженні, оприлюднене у публічному реєстрі, було підписане 12 липня 2019 року. Тоді ще у матеріалах йшлось лише про напад, згадок про шахрайство, за яке нібито затримали Гримчака, у рішенні немає.

“Є кримінальне провадження, воно було за статтею 115, тобто замах на вбивство. І так справа була до 2019 року. У 2019 році наші талановиті слідчі ГПУ чи хтось бере – і в межах цієї справи додає епізод для того, щоб просто отримати дозвіл на НСРД (негласні слідчі (розшукові) дії – ред.)”, – прокоментувала справу для УП адвокат другого затриманого Ігоря Овдієнка Тетяна Матяш.

“Вона (справа – ред.) називається “замах на Тетяну Чорновол, а також умисні дії посадових осіб МінТОТ, направлені на заволодіння чужими грошовим коштами, шляхом введення в оману або зловживання довірою”, – додала захисник.

Джерело УП у Генпрокуратурі підтвердило, що Гримчак фігурує у провадженні щодо Тетяни Чорновол. Нібито під час розслідування нападу правоохоронці отримали інформацію про новий злочин.

При цьому у ГПУ кажуть, що підозрювані у справі Чорновол непов’язані з “шахрайством” Гримчака.

За словами Матяш, її підзахисному досі не пояснили суть справи. Підозру мають вручити після 16 години. 

Нагадаємо, 14 серпня Гримчака та його помічника затримали під час отримання 480 тисяч доларів хабара

Зловмисники вимагали 1,1 мільйона доларів від підприємця за сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гримчак та його помічники вимагали 1,1 мільйона доларів за вплив на рішення судів та чиновників Міністерства культури для прийняття замовлених рішень.

У Міністерстві культури заявили, що не мають жодного стосунку до справи про вимагання хабара заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE