Politerno > Україна і світ > НАБУ закрило одну зі справ проти Гримчака

НАБУ закрило одну зі справ проти Гримчака

  • 12 Травня, 2020
  • 1336 Переглядів
  • 0

Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що НАБУ закрило одну зі справ проти нього.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Справа, відкрите НАБУ проти мене по ст. 366 КК України, закрита за відсутністю складу злочину”, – написав Гримчак.



Також екс-чиновник повідомив, що очолив міжнародне юридичне агентство, що спеціалізується на звільненні захоплених українців.

“З сьогоднішнього дня я почав працювати керівником в міжнародному юридичному агентстві. Компанія надає послуги в юридичній сфері як на території України, так і за кордоном. Сфера вузька: звільнення захоплених українців”, – написав Гримчак.



Тим часом адвокат Гримчака Тетяна Матяш розповіла LB.ua, що закрита НАБУ справа стосується недостовірного декларування. Це стаття 366-1 КК України, а не 366, як вказав колишній чиновник.

“Ця справа – про недостовірне декларування його витрат. У його дружини був кредит на авто. Авто вкрали, а страхова компанія збанкрутувала. І не оплатила страховку. Більше десяти років дружина не знала про те, що цей кредит ще за нею числиться. І він теж про це нічого не знав”, – сказала вона.

Гримчак знаходиться під нічним домашнім арештом по іншій кримінальній справі – про шахрайство і підбурюванні до дачі хабара в розмірі 1,1 млн доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE