Politerno > Україна і світ > Гримчака заарештовано з можливістю вийти під заставу у 6 мільйонів

Гримчака заарештовано з можливістю вийти під заставу у 6 мільйонів

  • 16 Серпня, 2019
  • 1071 Переглядів
  • Comments Off

Черніговський суд взяв під варту на 2 місяці із альтернативою застави у 6 мільйонів заступника голови МінТот Юрія Гримчака.

На думку суду, більш м’який запобіжний захід не допоможе запобігти ризиками його втечі, знищення доказів тощо.

Прокуратура просила арештувати чиновника з альтернативою застави у 12 мільйонів гривень. 

Адвокат Гримчака Тетяна Матяш після оголошення рішення заявила, що слідчий суддя Наталія Лямзіна під час оголошення йому запобіжного заходу називала його Юрієм Михайловичем, хоча по батькові її підзахисного – Миколайович. Таким чином, за словами адвоката, суд призначив арешт іншому Гримчаку, а її підзахисний запобіжного заходу не має.

Тетяна Матяш наполягає на тому, що для виправлення технічних помилок в рішенні суду потрібно проводити нове судове засідання, передає Інтерфакс-Україна.

За словами адвоката Тетяни Матяш, неправильне по батькові вказане також в клопотанні прокуратури.

Крім того, захисниця розповіла, що суддя в рішенні написала ім’я її колеги, який не був присутній на засіданні.

Водночас, захист наполягав, що взагалі немає підстав застосовувати до Гримчака запобіжний захід.

Нагадаємо, 14 серпня Гримчака та його помічника затримали під час отримання 480 тисяч доларів хабара

Зловмисники вимагали 1,1 мільйона доларів від підприємця за сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гримчак та його помічники вимагали 1,1 мільйона доларів за вплив на рішення судів та чиновників Міністерства культури для прийняття замовлених рішень.

У Міністерстві культури заявили, що не мають жодного стосунку до справи про вимагання хабара заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком.

15 серпня Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку оголосили підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.

У Генпрокуратурі пояснили, яким чином Гримчак причетний до нападу на Чорновол: “Особа, яка підозрюється на причетність до побиття (Чорновол – ред.), коли її документували, то отримали інформацію, що вчиняється новий злочин. Під час документування цього злочину виявили, що до нього причетний Гримчак. Це новий злочин, який не пов’язаний з фактом побиття Чорновол, але він виявлений під час розслідування злочину по Чорновол”, – зазначив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE