Politerno > Україна і світ > Гіркін вважає, що вбивство Захарченка було організовано росіянами

Гіркін вважає, що вбивство Захарченка було організовано росіянами

  • 17 Серпня, 2019
  • 1174 Переглядів
  • Comments Off

Колишній польовий командир бойовиків ДНР, російський диверсант Ігор Гиркин (Стрєлков) переконаний, що колишнього главу “ДНР” Олександра Захарченко вбили за рішенням з Москви.

В інтерв’ю російському виданню “Московский комсомолец” Гіркін-Стрєлков підкреслив, що не розглядає офіційну російську версію вбивства Захарченко, згідно з якою його усунули українські спецслужби.

“Вважаю, що без участі людей, пов’язаних, скажімо так, з впливовими російськими колами, усунути Захарченка було б неможливо. Не думаю, що рішення про усунення було прийнято офіційною владою, але більш ніж імовірно, що існували серйозні сили, зацікавлені в усуненні”, – сказав Гіркін.

За його словами, причиною усунення Захарченка стали “комерційні питання, контроль над сірими схемами і над промисловістю”.

“Якби політичні мотиви були головними, то Захарченка просто викликали б у Москву і залишили тут, як це було з Болотовим”, – підкреслив Гіркін-Стрєлков.

Нагадаємо, ватажок бойовиків так званої ЛНР Ігор Плотницький у листопаді 2017 року, після протистояння з Ігорем Корнетом, втік у Росію.

Як повідомлялось, у конфлікті ватажка бойовиків “ЛНР” Ігоря Плотницького і звільненого ним “міністра внутрішніх справ” Ігоря Корнета Кремль став на бік останнього.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у 2018 році заявив, що за знищенням “глави” так званої “ДНР” Олександра Захарченка стоїть безпосередньо ФСБ, а в Кремлі розмірковують над можливістю призначити на його місце Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE