Politerno > Україна і світ > Уряд призначив трьох голів ОДА, яких “проштовхнув” Зеленський без конкурсів

Уряд призначив трьох голів ОДА, яких “проштовхнув” Зеленський без конкурсів

  • 21 Серпня, 2019
  • 1483 Переглядів
  • Comments Off

Кабмін 21 серпня погодив запропоновані президентом Володимиром Зеленським кандидатури на посади голів Вінницької, Запорізької та Рівненської ОДА.

“Погодили всіх трьох”, – повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус.

На посаду губернатора Вінничини був запропонований Владислав Скальський, Запоріжчини – Віталій Туринок і Рівненщини – Віталій Коваль.

Перед засіданням уряду віце-прем’єр Павло Розенко висловив обурення, що при подачі цих кандидатур на розгляд Кабміну не були проведені відповідні конкурси. За словами Розенка, відбір кандидатів відбувався кулуарним способом і без громадського обговорення.

Туринко останні шість років працює менеджером з питань регіонального розвитку «Рівненського домобудівного комбінату», Коваль із січня 2015 року – директором “ВВВ Монтаж” (будівництво доріг і автострад) і “Санако” (оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин), а Скальський із червня 2016 року обіймає посаду заступника міського голови Вінницької міської ради.

За словами Розенка, Офіс президента здійснював відбір кандидатів у «кулуарний спосіб» без проведення конкурсів. В ОП не коментували слова віцепрем’єра.

Згідно із законодавством, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету міністрів України на строк повноважень президента України.

Читайте також: “Квотний принцип” і “демократична узурпація”: Арахамія розповів деталі про майбутній уряд

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE