Politerno > Україна і світ > Шуфрич прокоментував обшуки на «Суспільному»

Шуфрич прокоментував обшуки на «Суспільному»

  • 2 Вересня, 2019
  • 959 Переглядів
  • Comments Off

Голова комітету з питань свободи слова Верховної Ради Нестор Шуфрич заявив, що був присутній у будівлі «Суспільного» у п’ятницю 30 серпня, коли там відбувалися слідчі дії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Хочу зазначити, що обшуки були призупинені. Вдалося знайти компроміс: працівниками національної компанії у добровільному порядку були надані документи, які цікавлять слідство. На моє запитання, чи планується проводити слідчі дії у виробничих приміщеннях, мені сказали (співробітники ДБР – ред.), що ні. На моє запитання, чи буде вилучатись відповідна техніка, мені сказали, що такого наміру немає», –сказав він.

За словами Шуфрича, наразі інформації, що слідчі дії з того часу поновлювалися, у нього немає.

30 серпня Державне бюро розслідувань провело обшуки в приміщенні Національної суспільної телерадіокомпанії України. У відомстві зазначили, що слідчі дії відбувалися в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо «зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди».

Національна суспільна телерадіокомпанія, зі свого боку, повідомила, що з обшуками прийшли й до голови правління НСТУ Зураба Аласанії та кількох інших співробітників компанії.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір після повідомлень про обшуки в приміщенні НСТУ та в помешканні Зураба Аласанії закликав владу в Україні утриматися від тиску на державні ЗМІ.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що якщо з’ясується, що чиниться тиск на «Суспільне», то в телерадіокомпанії мовчати не будуть. Він натякнув, що за обшуками ДБР на “Суспільному” може стояти голова ОПУ Андрій Богдан.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE