Politerno > Україна і світ > Звільненого з-під арешту Цемаха включено до списку на обмін – росЗМІ

Звільненого з-під арешту Цемаха включено до списку на обмін – росЗМІ

  • 5 Вересня, 2019
  • 1034 Переглядів
  • Comments Off

Прізвище колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха є у списках на обмін утримуваними особами між Україною і Росією.

Про це повідомляє інформагентство “Інтерфакс” з посиланням на інформоване джерело.

“Цемаха, відпущеного на свободу за рішенням суду у Києві, включено в обмінні списки”, – заявив співрозмовник “ІФ”.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього бойовика угруповання “ДНР” Володимира Цемаха, який може свідчити у справі збиття малазійського літака МН-17. 

Прокуратура вимагала залишити підозрюваного під арештом, заявляючи, що він може втекти.

За словами прокурора Олега Пересади, Цемах та ексначальник штабу так званого “Міністерства оборони “ДНР” Дмитро Купріян (“Батя”) можуть дати свідчення на міжнародному судовому процесі у справі MH17.

Напередодні 40 євродепутатів, серед них і Каті Пірі, звернулися до президента України Володимира Зеленського з письмовим проханням не вносити Цемаха до списку осіб, котрі підлягають обміну полоненими з РФ.

Серед іншого автори листа вказували на важливість Цемаха для міжнародного слідства, що розслідує обставини катастрофи авіалайнера MH17.

Слідчі JIT і депутатка з Нідерландів Каті Пірі розчаровані звільненням Цемаха. Звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика угруповання “ДНР” Володимира Цемаха Пірі назавала “тривожним” сигналом.

Активісти Нацкорпусу провели акцію протесту під Солом’янським апеляційним судом через звільнення з-під варти свідка у справі катастрофи малайзійського рейсу MH17 на Донбасі Володимира Цемаха. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE