Politerno > Україна і світ > ЦЕМАХА – В ҐААҐУ: “Нацкорпус” під судом вимагав не звільняти Цемаха

ЦЕМАХА – В ҐААҐУ: “Нацкорпус” під судом вимагав не звільняти Цемаха

  • 5 Вересня, 2019
  • 979 Переглядів
  • Comments Off

Активісти Нацкорпусу провели акцію протесту під Солом’янським апеляційним судом через звільнення з-під варти свідка у справі катастрофи малайзійського рейсу MH17 на Донбасі Володимира Цемаха. 

Відповідне відео розміщене на YouTube-канал Нацкорпусу.

“Цемах – підозрюваний у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3. Він не лише брав участь у знищенні цивільного літака, але і командував бойовиками, які вбивали українських військових. Тому його звільнення – свідчення продажності й прогнилості української судової системи!”, – йдеться у повідомленні пресс-служби Нацкорпусу.

Учасники протесту вимагали залишити Цемаха під вартою та виключити його зі списків на обмін полоненими з РФ і  покарати суддів, які приймали рішення про його звільнення. У кінці акції вони запалили фаєри.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього бойовика угруповання “ДНР” Володимира Цемаха, який може свідчити у справі збиття малазійського літака МН-17. 

Прокуратура вимагала залишити підозрюваного під арештом, заявляючи, що він може втекти.

Напередодні 40 євродепутатів, серед них і Каті Пірі, звернулися до президента України Володимира Зеленського з письмовим проханням не вносити Цемаха до списку осіб, котрі підлягають обміну полоненими з РФ.

Серед іншого автори листа вказували на важливість Цемаха для міжнародного слідства, що розслідує обставини катастрофи авіалайнера MH17.

Слідчі JIT і депутатка з Нідерландів Каті Пірі розчаровані звільненням Цемаха. Звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика угруповання “ДНР” Володимира Цемаха Пірі назавала “тривожним” сигналом.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE