Politerno > Україна і світ > З Гончаруком кілька разів судились через борги за комуналку

З Гончаруком кілька разів судились через борги за комуналку

  • 6 Вересня, 2019
  • 1058 Переглядів
  • Comments Off

Комунальні підприємства Чернігова кілька разів подавали до суду на прем’єр-міністра Олексія Гончарука та його рідних через борги за гарячу воду, газ та інші комунальні послуги.

Про це пише “Слідство.Інфо” з посиланням на матеріали судових наказів Деснянського райсуду Чернігова, де офіційно зареєстрований нещодавно обраний глава уряду.

Згідно із документами, найбільше прем’єр Олексій Гончарук, його брат Олег та ще одна родичка заборгувала за гарячу воду. У 2012 та 2014 роках суд зобов’язував їх виплатити 8,4 та 7,8 тисяч гривень комунальному підприємству “Облтеплокомуненерго”.

Окрім цього, ще 4 тисячі гривень боргу суд вимагав заплатити за послуги ЖЕКу — в 2011 та 2015 роках. Також понад 1 тисячу гривень суд змусив заплатити прем’єра та його рідних у 2011 та 2014 році “Чернігівгазу”. Загальна сума боргу сім’ї прем’єра за комунальні послуги складала понад 21 тисячу гривень. Чи сплатив прем’єр-міністр та його рідні ці борги, наразі невідомо.

У коментарі журналістам прем’єр Олексій Гончарук відповів, що вже 19 років не живе у Чернігові та пообіцяв зв’язатися з братом для прояснення ситуації з комунальною заборгованістю, однак після цього перестав відповідати журналістам.

Олексія Гончарука призначили прем’єр-міністром 29 серпня. До цього він працював заступником керівника Офісу президента.

За освітою Гончарук юрист, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм. У 2014 році Олексій Гончарук балотувався у народні депутати під №1 списку партії “Сила людей”, яка тоді набрала 0,1% голосів. Також він був позаштатним радником ексміністра екології Ігоря Шевченка та першого віце-прем’єра Степана Кубіва. У 2015 році Гончарук очолив офіс ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз.

Зазначимо, що згідно з декларацією Олексій Гончарук орендує квартиру в Києві площею 74 кв. м, а також зареєстрований у квартирі в Чернігові площею 71 кв. м. Також прем’єр володіє автомобілем Jaguar X-TYPE 2007 року випуску.

Учора ввечері, 5 вересня, нардепи фракції “Слуга народу” зустрілись із президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE