Politerno > Україна і світ > Порошенко вчергове не прийшов на допит у ДБР – є ще 5 повісток

Порошенко вчергове не прийшов на допит у ДБР – є ще 5 повісток

  • 6 Вересня, 2019
  • 935 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент Петро Порошенко вкотре не з’явився на допит у Державне бюро розслідувань.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі директор ДБР Роман Труба.

“Як і передбачалося, п’ятий президент України знову проігнорував допит в ДБР. Сьогодні наші слідчі хотіли отримати покази Петра Порошенка у кримінальному провадженні щодо можливого втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва”, – написав Труба.

Труба додав, що наразі направляти повістки Порошенку стало простіше, бо це можна зробити через Апарат Верховної Ради, оскільки Порошенко – нардеп.  

Він також додав, що уникати допитів під сумнівними причинами неефективно і додав, що давати свідчення слідчим все одно доведеться “якщо не зараз, то з січня 2020”.

Станом на сьогодні є повістки для допиту Петра Порошенка на 10, 13, 18, 27 вересня та 3 жовтня,  повідомила речник ДБР Анжеліка Іванова.

Вона також пояснила, що якщо особа двічі не з’являється на допит, то слідчі мають право клопотати до суду про застосування примусового приводу, але оскільки Порошенко є народним депутатом, на якого розповсюджується депутатська недоторканість, то до січня 2020 року слідчі нічого не зможуть зробити з тим, що він не ходить на допити.

Іванова відзначила, що наразі є 13 кримінальних проваджень щодо можливих порушень колишньої влади, у тому числі і Петра Порошенка.  

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що Порошенко не прийшов на допит з поважної причини – повістка про виклик була не дійсна, бо були не правильні строки її подачі.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект, що скасовує недоторканність народних депутатів. Недоторканність буде скасована з 1 січня 2020 року.

Порошенко уже двічі ходив на допити до ДБР у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу “Кузня на Рибальському” і ухиленні від сплати податків під час купівлі-продажу телеканалу “Прямий”.  

Окрім проваджень у ДБР проти Порошенка, Солом’янський райсуд Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження і за фактом можливих зловживань службовим становищем міністром закордонних справ Павлом Клімкіна та екс-президентом Петром Порошенком.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE