Politerno > Україна і світ > ЄНП привітала звільнених українців і запросила Сенцова у Європарламент

ЄНП привітала звільнених українців і запросила Сенцова у Європарламент

  • 7 Вересня, 2019
  • 888 Переглядів
  • Comments Off

Найбільша в Європарламенті група Європейської народної партії привітала Олега Сенцова та інших українців зі звільненням з російських в’язниць.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у повідомленні групи в Twitter.

“Ми вітаємо звільнення лауреата Сахарова Олега Сенцова та його українських друзів з російських в’язниць. Ми з нетерпінням чекаємо пана Сенцова в Європарламенті, щоб особисто відзначити його”, – йдеться у повідомленні.

У 2018 році Європейський парламент оголосив українського режисера та політичного в’язня Кремля Олега Сенцова лауреатом премії Сахарова.

Сенцов – перший в історії представник України, якого відзначили цією нагородою.

Премія Сахарова за свободу думки є щорічною відзнакою Європейського парламенту. Вона започаткована 1988 року і вручається в 4 областях, зокрема в області захисту прав людини і її основних свобод.

Як відомо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

Президент Володимир Зеленський заявив, що домовленості президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним були виконані в повній мірі обома сторонами.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE