Politerno > Україна і світ > НАЗК виявило недостовірні відомості в декларації глави “Укравтодору” – той відкидає звинувачення

НАЗК виявило недостовірні відомості в декларації глави “Укравтодору” – той відкидає звинувачення

  • 9 Вересня, 2019
  • 847 Переглядів
  • Comments Off

НАЗК виявило недостовірні відомості в декларації керівника “Укравтодору” Славоміра Новака.

“Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротокол стосовно в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміра Новака… за декларування недостовірних відомостей”.

Під час повної перевірки декларації Новака за 2017 рік НАЗК виявило недостовірні відомості на суму понад 189 тис грн. Зокрема, чиновник недостовірно вказав вартість автомобіля та суму коштів, розміщених на банківських рахунках.

У НАЗК нагадали, що за такі порушення за ст. 172-6 Купап чиновнику загрожує штраф від 50 до 2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 42,5 тис грн).

У свою чергу в Укравтодорі заявили, що глава агенства Славомір Новак судитиметься з Нацагентством з запобігання корупції через адмінпротокол за нібито декларування ним недостовірних відомостей.

“Укравтодор офіційно заявляє, що наведені в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України дані, зокрема за 2017 рік, які вносилися до декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави, є достовірними, а складений НАЗК протокол є необґрунтованим та неправомірним. Керівник Укравтодору захищатиме свою позицію у суді щодо порушених прав як суб’єкта декларування та доводитиме достовірність відображеної ним інформації, зокрема, у декларації за 2017 рік”, – йдеться в заяві.

У Держагентстві автомобільних доріг заявляють, що уся інформація, задекларована Новаком у 2016,2017, 2018 роках, є повною і має офіційне підтвердження фінансових та банківських установ.

Стосовно автомобіля, вартість якого, за даними НАЗК, була вказана недостовірно, Укравтодор повідомив, що цю машину Новак отримав до 2016 року у лізинг і на момент декларування його вартість “чітко відповідала договору лізингу”.

Також у компанії запевняють, що відомості про банківські рахунки у декларації Новака коректні і підтверджені офіційними виписками з фінансових та банківських установ.

Нагадаємо, у червні до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо звільнення Славоміра Новака з посади в. о. голови Держагентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”).  

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE