Politerno > Україна і світ > Волкер розповів про те, що допоможе Україні повернути окуповані території

Волкер розповів про те, що допоможе Україні повернути окуповані території

  • 24 Вересня, 2019
  • 1020 Переглядів
  • 0

Вибравши «правильний курс розвитку», Україна зможе повернути під контроль анексований Росією Крим й окуповані території Донбасу. 

Про це спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер сказав в інтерв’ю виданню «Гордон».

«Це успішна Україна, і саме така Україна стане магнітом для повернення своїх окупованих територій – вони теж захочуть стати частиною цієї України», – заявив спецпредставник.

Назвати терміни повернення непідконтрольних зараз Україні територій представник США не готовий.

«Як довго це триватиме, ми не знаємо, але дуже важливо займати правильну, принципову позицію. Я набагато більш оптимістичний щодо Донбасу. Не думаю, що у Росії є якийсь справжній інтерес до Донбасу. Вона просто намагається використовувати його як важіль проти України. Оскільки ці дії зазнають невдачі, ефект важеля протилежний тому, чого насправді хоче Росія. Україна стає ще більш антиросійською, ще більш прозахідною», – зазначив Волкер.

Спецпредставник визнав, що реакція світової спільноти на анексію Криму Росією була недостатньо оперативною.

До цього він заявляв, що Кремль не отримує бажаного результату, продовжуючи війну на Донбасі і залишить анексований півострів Крим так само, як Радянський Союз повернув незалежність балтійським країнам.

Нагадаємо, звільнений з російської в’язниці український режисер Олег Сенцов готовий потиснути руку президенту РФ Володимиру Путіну, якщо це допоможе звільнити українських політв’язнів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE