Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” хоче навесні завести “нових людей” і до місцевих рад

“Слуга народу” хоче навесні завести “нових людей” і до місцевих рад

  • 5 Жовтня, 2019
  • 1171 Переглядів
  • 0

Партія “Слуга народу” планує  навесні на місцевих виборах привести до місцевих органів влади нових людей.

Про це сказав перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

“Ми хочемо навесні спробувати масштабувати успіх партії “Слуга народу” на місцеві вибори. В першу чергу (успіх – ІФ), у тому, що ми змогли завести до Верховної Ради абсолютно нових людей. Хочемо щось подібне зробити на місцевих виборах – максимально відкрити двері і ліфти для нових людей, в тому числі шляхом підвищення престижності бути місцевим депутатом, підвищення престижності бути старостою”, – заявив Корнієнко.

За його словами, “ідея того щоб старостою був чоловік, який до цього 30 років очолював сільраду, – погана”.

“Десь він ефективний і хороший – не питання, є приватні історії. Але десь зараз для конкретно взятого села краще буде, якщо старостою стане нова людина. Можливо, яка повернулася із заробітків, можливо, той, у кого є магазинчик – місцевий середній клас”, – підкреслив Корнієнко.

За словами політика, в даний час у партії йдуть дискусії про підхід до формування списків кандидатів “Слуги народу” на місцевих виборах.

“По містах ми обговорюємо той принцип, яким скористалися на виборах в Раду, – не брати в наші списки діючих депутатів міськрад. Ми розуміємо, що це може нам загрожувати. Я прихильник принципу “на один рівень не брати” – не дозволяти балотуватися там, де людина до цього була депутатом. Є у нас жорсткі люди, які хочуть не пускати в списки нікого з нинішніх депутатів облрад, міськрад”, – додав він.

Корнієнко також розповів, що “Слуга народу” має намір в рамках децентралізації забезпечити роботу Центру надання адміністративних послуг у кожній новоствореній громаді.

“Ми хочемо в рамках децентралізації реалізувати підпроект “тотальної ЦНАПізації”. Наша мета – забезпечити в кожній новоствореній громаді ЦНАП, а в ньому реалізовувати по максимуму послуги, які можливо спустити на його рівень. Щоб у людини не було постійної потреби виїжджати в районний чи обласний центр”, – сказав він.

Нагадаємо, народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський пообідав просто у сесійній залі Верховної Ради.

Нещодавно відомий ресторатор і нардеп від “Слуги народу” Микола Тищенко порадив журналістці в кулуарах Верховної ради “попити води” і заявив, що вона не має права його перевіряти. “Хто ви така, щоб мене перевіряти?”, – заявив нардеп представниці ЗМІ.

Також Микола Тищенко звинуватив управління освіти Святошинського району Києва у дерибані коштів на ремонт харчоблоку школи і порадив звільнитися керівнику РУО. Дирекція школи була дуже здивована, а у Святошинському РУО на питання УП відзначили, що на ремонт виділялася сума 1,8 мільйона гривень, але, кажуть, за ці кошти відремонтували не лише харчоблок, а й їдальню, де харчуються діти.  

Також ми повідомляли, що замість того, щоб вирішити проблеми виборців і притягнути до відповідальності недбалих чиновників в своєму окрузі у Дніпрі, інший нардеп від “Слуги народу” Максим Бужанський запропонував батькам школярів скинутись по 100 гривень на люки і самим привести в порядок територію школи.

Не так давно керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що у фракції “Слуга народу” у Верховній Раді є психічно хворі і божевільні нардепи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE