Politerno > Україна і світ > Джуліані розповість про корупцію в Україні

Джуліані розповість про корупцію в Україні

  • 8 Жовтня, 2019
  • 841 Переглядів
  • 0

Голова правового комітету Сенату США Ліндсі Грем запросив юриста президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані для дачі свідчень про Україну.

Сенатор від Південної Кароліни Грем – представник Республіканської партії і прихильник Трампа. Темою слухань, на які запрошений Джуліані, заявлена корупція в Україні.

Серед іншого, Грем має намір розпитати Джуліані про обставини звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Шокін в коментарі телеканалу Fox напередодні заявляв, що коли він очолював ГПУ, віце-президент Джо Байден нібито тиснув на нього і змушував закрити кримінальну справу стосовно компанії Burisma.

“Неодноразово чув тривожні заяви Руді Джуліані про корупцію в Україні і порушення, пов’язані зі звільненням колишнього генпрокурора Віктора Шокіна. Враховуючи поведінку Палати Представників, настав час, щоб Сенат поцікавився корупцією та іншими порушеннями, що стосуються України. Тому я запропоную пану Джуліані можливість постати перед правовим комітетом Сенату, щоб поінформувати комітет про його проблеми”, – написав Грем на своїй сторінці в Twitter у вівторок, 8 жовтня.

Зазначимо, що саме “неймовірною корупцією” Трамп намагався пояснити тимчасову заморозку військової допомоги Україні. Демократи ж підозрюють, що президент США шантажував президента України Володимира Зеленського, вимагаючи компромат на свого потенційного конкурента Джо Байдена в обмін на поновлення допомоги.

До Сенату Джуліані запросили на тлі його виклику до Палати Представників, яка проводить розслідування в рамках процедури імпічменту.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в ніч на 7 жовтня звинуватив у «тяжких злочинах і пвчинках, а можливо, і в державній зраді» спікерку Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі і висловився за її «негайний імпічмент».

Читайте також: “Це все, що потрібно знати про суверенну Україну”. Що стало зрозуміло після свідчень Волкера в Конгресі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE