Politerno > Україна і світ > Експомічник Джуліані визнаний винним в незаконному фінансуванні виборів у США

Експомічник Джуліані визнаний винним в незаконному фінансуванні виборів у США

  • 23 Жовтня, 2021
  • 625 Переглядів
  • 0

Лев Парнас, помічник колишнього особистого адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані, був визнаний винним в порушенні законодавства США про фінансування виборчих кампаній на виборах 2018 року.

Про це повідомляють американські видання NBC NewsReutersCNBC.

Обвинувальний вирок був оголошений у п’ятницю, 22 жовтня.

За даними звинувачення, Парнас, американський бізнесмен українського походження, а також його колишній соратник Ігор Фруман, отримали гроші від російського бізнесмена Андрія Муравйова та направили їх на фінансування виборчих кампаній в США.

Інтерес Парнаса представляли кандидати в тих американських штатах, де можна було отримати ліцензію на ведення бізнесу, пов’язаного з легалізованим продажем марихуани.

За даними прокурорів США, Парнас приховав, що він і Фруман, який визнав себе винним у вересні, передавали пожертви  в республіканський Комітет політичних дій (PAC), який збирав кошти, в тому числі, і на президентську кампанію тоді ще кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Лев Парнас був визнаний винним в порушенні федеральних законів США, що забороняють іноземцям брати участь у виборчих кампаніях, а також забороняють здійснювати партійні пожертви від імені інших осіб.

Андрій Кукушкін, соратник бізнесмена Муравйова, в п’ятницю також був визнаний винним в порушенні фінансування виборчих кампаній.

При цьому Руді Джуліані, екс-прокурор і колишній мер Нью-Йорка, не є фігурантом цієї кримінальної справи, йому не було пред’явлено жодних звинувачень. Проте Джуліані є фігурантом іншого розслідування, яке влада Нью-Йорка веде щодо того, чи зобов’язаний він був реєструватися в якості іноземного агента.

За даними американських ЗМІ, Парнас допомагав Джуліані шукати відомості, які могли б сприяти початку розслідування стосовно Джо Байдена щодо його діяльності в Україні. Нагадаємо, що почати розслідування відносно Байдена вимагав у той час Трамп.

За словами адвоката Парнаса, Джозефа Бонді, захист має намір оскаржити вирок.

Адвокати Парнаса стверджують, що кошти Муравйова були спрямовані на бізнес-інвестиції, а не на внески у виборчу кампанію, і що пожертви групі прихильників Трампа надійшли від фірми, заснованої Парнасом, і це не порушувало законів США.

Нагадаємо, 10 жовтня 2019 року стало відомо, що близькі до адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані бізнесмени, які допомагали йому в справах, пов’язаних з Україною – Ігор Фруман і Лев Парнас, заарештовані в США.

Парнас і Фруман лобіювали інтереси адвоката Трампа Рудольфа Джуліані в Україні

Саме вони у 2018 році організували телефонне спілкування Джуліані з колишнім генпрокурором Віктором Шокіним. Під час цієї розмови Шокін розповів американцям про тиск, який чинився на нього через розслідування справи нафтогазової компанії “Burisma”, що належить українському бізнесмену Миколі Злочевському. 

Після президентських виборів, які виграв Володимир Зеленський, Парнас і Фруман намагалися організувати зустріч із ним у Києві. Під час інавгурації вони зупинялися в готелі Hilton у Києві.

Близькі до адвоката Дональда Трампа (до Руді Джуліані) американські бізнесмени Ігорь Фруман та Лев Парнас навесні 2019 року отримували охорону поліції в Україні у відповідь на заяву, що їм загрожує вбивством ще один бізнесмен – Ігор Коломойський.

Також стало відомо, що заарештовані в США помічники адвоката президента США Руді Джуліані Лев Парнас і Ігор Фруман працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа.

Як повідомили американські прокурори 17 грудня 2019 року в суді, діловий партнер особистого адвоката президента США Лев Парнас отримав один мільйон доларів від адвоката українського олігарха Дмитра Фірташа,

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE