Politerno > Україна і світ > Гончарук і Супрун привселюдно обмінялись “люб’язностями”

Гончарук і Супрун привселюдно обмінялись “люб’язностями”

  • 13 Жовтня, 2019
  • 1034 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук звинуватив колишню в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун у брехні після її заяви про “рейдерське захоплення” МОЗ.

У суботу, 12 жовтня, Супрун в Facebook написала пост, в якому звинуватила Гончарука в “легітимізації рейдерського захоплення” Міністерства охорони здоров’я.

Чиновниця також запропонувала президенту Володимиру Зеленському поцікавитися, “чому кадри з абсолютно прогнилих систем призначають в міністерство, від роботи якого залежить життя мільйонів українців”.

“Це те, чим запам’ятає ваш уряд уся спільнота пацієнтів і громадянське суспільство. І перестаньте всюди публічно комунікувати про продовження медичної реформи. Ваші дії абсолютно розходяться з деклараціями”, – заявила Супрун.

У коментарях під її постом прем’єр-міністр Олексій Гончарук звинуватив чиновницю у відвертій брехні. Прем’єр також пообіцяв дати подіям адекватну оцінку.

“Шановна Уляно, мене відверто дивує позиція щодо “рейдерського захоплення” міністерства Міністром. На мою думку, міністр повинен мати можливість сформувати собі команду. І я буду її в цьому підтримувати, хоча не завжди поділяю її вибір. Пані Інна призначена тимчасово. Наступного тижні ми оголосимо ЧЕСНИЙ КОНКУРС на посаду держсекретаря МОЗ. Сподіваюся, ним стане людина, яка зможе подивитися на ситуацію неупереджено і зняти існуючий суспільний конфлікт. Заява про “згортання трансформації системи” – це відкрита брехня”, – підкреслив Гончарук.

При цьому керівник уряду зазначив, що особисто підтримує розпочаті Супрун ініціативи.  У той же час підкреслив, що нова команда повинна підвищити ефективність системи.

“ПОВЕРНЕННЯ КОРУПЦІЇ У МОЗ НЕ БУДЕ! З приводу поведінки окремих нових людей, які прийшли в МОЗ – я вивчаю ситуацію. Незабаром дам цим подіям відповідну оцінку”, –– підкреслив політик.

Нагадаємо, раніще прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив журналістам, що механізми імплементації освітньої і медичної реформ будуть перевірені.

У керівника уряду запитали, які зміни і реформи попередників він вважає правильними і їх потрібно продовжувати, а які реформи потребують кардинального перезавантаження?

Медична реформа – це однозначно правильна історія. Реформа освіти, нова українська школа – однозначно правильна історія. Є питання менеджменту звичайно. Ідея правильна, але як вони були втілені ми зараз подивимось всередині міністерств”.

Читайте також: Скрипін про нашого президента: «Це – не біда. Це – кaтaстрофа»

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE