Politerno > Україна і світ > Після розмови Зеленського і Трампа є “певне напруження” з Німеччиною та Францією – Пристайко

Після розмови Зеленського і Трампа є “певне напруження” з Німеччиною та Францією – Пристайко

  • 13 Жовтня, 2019
  • 1030 Переглядів
  • 0

З моменту оприлюднення тексту телефонної розмови між президентами США та України відчувається “певне напруження” у відносинах з Німеччиною і Францією. 

Про це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив “Укрінформу

“Мені здається, з боку наших західних партнерів тут присутня дещо перебільшена емоційна складова”, – зазначив глава МЗС, говорячи про ймовірну шкоду, якої завдало оприлюднення розмови Зеленського і Трампа.

“Образа не вилилася в якісь радикальні форми, але певне напруження все-таки відчувається. Я давно працюю в дипломатії, і, відверто кажучи, не дуже вірю, що лідери країн такі тонкошкірі. Скоріше, тут має місце деяка награність і певне бажання використати цей момент”,  – стверджує дипломат.

Пристайко зазначив, що тепер “усі лідери задумалися, як розмовляти з Трампом і між собою”.

“У зв’язку з оприлюдненням цієї розмови дипломатія зіткнулась з абсолютно новою реальністю. Вона справді дика, але нам треба до неї адаптуватися. Ми давно жартували з колегами, що наша професія вимирає, бо лідери почали спілкуватися між собою напряму, але навіть ми не думали, що так швидко деталі їхнього спілкування стануть відомі широкому загалу”, – додав він.  

Читайте також: Шоу як у Путіна. Що пишуть світові ЗМІ про прес-марафон Зеленського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE