Politerno > Україна і світ > Адвокат каже, що Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим у справах ДБР

Адвокат каже, що Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим у справах ДБР

  • 26 Жовтня, 2019
  • 1032 Переглядів
  • 0

Екс-президент Петро Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим у будь-якій кримінальній справі.

Про це в інтерв’ю на “Радіо НВ” заявив Ілля Новіков, адвокат Порошенка.

“Напевно рано говорити, що я його захищаю. Тому що Порошенко, при всій тій риториці, яку ми чуємо, він до цих пір поки ще не підозрюваний і не обвинувачуваний. Він людина, у відношенні якого подано 13 заяв. Принаймні тих заяв, за якими зареєстровано виробництво, таким Андрієм Портновим. Він людина, щодо якої, керівництво ДБР висловлюється в такий риториці, виходячи з якої, можна порахувати, що у них є якісь плани з приводу того, щоб, можливо, навіть в найближчому майбутньому щось йому пред’явити. Але цього не було зроблено.”, – сказав Новіков.

Свою роль разом з колегами у справах за участі Порошенка Новіков охарактеризував як консультативну. “Тобто ми, все таки, команда юридичних радників, але не команда поки ще захисників”, – сказав він. 

Нагадаємо, 2 жовтня ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура готує підозру Порошенку за статтею про зловживання владою.

Печерський районний суд Києва за клопотанням ДБР наклав арешт на нерухоме майно та корпоративні права заводу “Кузня на Рибальському”.

У серпні колишній заступник голови адміністрації Януковича Андрій Портнов подав черговий позов проти екс-президента, на цей раз – про захист честі і гідності.

Також ми повідомляли, що екс-президент Петро Порошенко оголосив винагороду у три мільйони гривень за інформацію про замовника та виконавців “замаху” на екс-главу НБУ Валерію Гонтареву.

22 жовтня Генпрокуратура скерувала у НАБУ кримінальну справу щодо зловживання владою у 2017 році службовими особами НАЗК та Адміністрації президента Петра Порошенка.

Суд надав ДБР доступ до даних журналістів “Схем” щодо поїздки Порошенка на Мальдіви.

У свою чергу, проект журналістських розслідувань “Схеми” подав апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва, який надав Державному бюро розслідувань доступ до редакційними матеріалами та іншими даних журналістів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE