Politerno > Україна і світ > В оточенні Зеленського агент впливу Росії

В оточенні Зеленського агент впливу Росії

  • 27 Жовтня, 2019
  • 4708 Переглядів
  • 0

Відомий громадський діяч з Маріуполя Валерій Авер’янов висловив своє бачення про можливу причетність осіб з близького оточення Володимира Зеленського до діяльності спецслужб Росії.

Українські ЗМІ вже детально висвітлили візит президента Зеленського в Золоте і його “спілкування” з добровольцями, котрі протестують проти відступу ЗСУ з української землі. Стиль, мова, лексика напівкримінальної “шпани”, що продемонстрував Зеленський, отримали негативний резонанс практично в усіх засобах масової інформації та соцмережах. Проте нас, як завжди, цікавлять деталі. Оскільки, дрібниці – головне.

Під час поїздки Зеленського зовсім несподівано супроводжувала маловідома, не публічна особа – Андрій Єрмак.



Особистий помічник президента, довірений перемовник за усіма “чутливими та делікатними” питаннями. Саме
він вів перемовини з Джуліані; саме він домовлявся з австрійськими інвесторами по землі; саме його Зеленський планує відправити на чолі перемовників по газу…



Міністр закордонних справ Пристайко в інтерв’ю досить чітко охарактеризував Єрмака, як спеціаліста по “чутливих і делікатних питаннях”. Не будемо питати, звідки у спеціаліста по інтелектуальній власності такі здібності перемовника, однак, ефективність перемовин визначається їх результатом.  І який же результат ми отримали?

Переговори з Джуліані призвели до руйнування українсько-американських відносин та сильного внутрішньополітичного скандалу в США; земельне питання – одна з головних фішок економічної програми Зеленського, джерело глобальних інвестицій в Україну – закінчилося забороною участі іноземців та майбутнім дерибаном землі між вузьким колом людей за безцінь; інформована про всі плани України в газовій сфері Росія твердо веде справу до реалізації власного плану: “качаю скільки хочу і коли хочу”.

Отже, результат “чутливих і делікатних” дій Єрмака на міжнародній арені просто катастрофічний для України.

Що потрібно Єрмаку в Золотому? Це не його сфера, не його тема, не його категорія перемовин.

І знову ми побачили результат. Однак, є деталі.

Первісна агрессія не характерна для Зеленського. З початку спілкування у нього завжди йде короткий етап встановлення позитивного емоційного контакту. Це професійна звичка і вона вже стала частиною його особистості.

Читайте також: Головний парламентер Зеленського. Хто такий Андрій Єрмак

Жорстка агресія з перших хвилин означає лише одне – ще до контакту Зеленського довели до стану психологічного несприйняття  аргументів іншої сторони. Його обробили на конфлікт ще в літаку. А далі все пошло як усі побачили: агресія, “ти”, “я не лох” і тому подібне.

Крім Єрмака інших авторів цієї обробки немає – Богдан далеко, пілоти зайняті, а зі свитою Зеленський не спілкується. Побічним підтвердженням причетності Єрмака слугують його висловлення після зустрічі з добровольцями: “На жаль, ці люди були налаштовані на негатив”. Класичний психологічний прийом змішування причин і наслідків.

Класики говорили: “Шукай кому вигідно”. Так Cui prodest? Кому вигідно, щоб українські війська відступили з української землі? Відповідь одна – Росії. Останні півтора роки українські військові крок за кроком наближаються до структурних центрів ОРДЛО. Вони стоять в 2-3 км від Донецька, напівоточений Докучаєвськ, падіння якого може взагалі розвалити весь фронт сепаратистів, українська армія явно виграє позиційну війну. У Росії немає ресурсів для масштабної агресії. Залишається лише одне – політичними маніпуляціями заставити Україну прийняти умови агресора. А об’єкт маніпуляцій – президент України – жалюгідний і нікчемний. Підключення до цього питання Єрмака зовсім не випадковість.

Єрмак – особа, котра не любить публічності. У своєму інтерв’ю він постійно повторює, що не хоче обіймати жодних державних посад, а бажає бути “близькою до президента особою”. Похвально. Ідеальна позиція для чинення прихованих впливів і маскування власних зв’язків.

Розглянемо Єрмака під мікроскопом.

Почнемо зі зв’язків, особистих. Дуже близька Єрмаку жінка (кохана дружина \ дружина \ громадська дружина \ кохання на все життя, не важливо) є громадянкою Російської Федерації. В адміністрації Зеленского – це тренд. Там у багатьох інших така ж ситуація, але вона близька родичка сенатора РФ Валерія Пономарьова. Саме в його особняку в Іспанії і проходило більшість етапів перемовин Єрмака з Джуліані.

Перше знайомство Єрмака з Пономарьовим відбулося через його бізнес-партнера, також громадянина РФ Рахаміма Емануїлова, з яким помічник президента України Андрій Єрмак має спільний бізнес.

А тепер про бізнес.

Єрмак є бізнес-партнером Емануїлова в двох українських компаніях – ТОВ “М.Е.П.” і ЗАТ “Інтерпромфінанс України”. Емануїлов – засновник компанії «Інтерпромторг», яка є акціонером российского «Інтерпромбанку». Одним із членів ради директорів “Інтерпромбанку” є Іван Садчиков – зять Сергія Приходька. Так-так. Того самого, перед ким на колінах повзав Дерипаска, і одного з кураторів і діючих сил таємних зовнішньополітичних операцій РФ.

І що ж виходить? Поряд з нашим президентом у “чутливих і делікатних питаннях” перебуває людина, котра напряму пов’язана з російськими центрами таємних зовнішньополітичних операцій. Чи не це – джерело витоку інформації про кожен рух України в міжнародній та інших сферах?

Хто реально формує зовнішньополітичний курс України: президент Зеленський чи Сергій Приходько через Єрмака?

Тілько не потрібно кричати! Не будіть СБУ …

Читайте також: Єрмак каже, що “Формула Штайнмаєра” стане базою для законопроекту, який обговорять публічно

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE