Politerno > Україна і світ > Головного юрисконсульта НБУ затримано на хабарі

Головного юрисконсульта НБУ затримано на хабарі

  • 7 Листопада, 2019
  • 870 Переглядів
  • 0

Правоохоронці затримали посадову особу Нацбанку на одержанні 15 тисяч доларів США за сприяння в одержанні ліцензії на обмін валюти.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

“У четвер, 7 листопада за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУГУ НП в м. Києві спільно з ГУБКОЗ СБУ затримано головного юрисконсульта Національного банку України та посередника при спробі заволодіти коштами підприємця в особливо великих розмірах”, – йдеться у повідомленні.

За даними розслідування, посадовиця через посередника звернулася до директора товариства, що здійснює діяльність з обміну валюти, із пропозицією за грошову винагороду посприяти в отриманні товариством безстрокової генеральної ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій.

Співробітниця НБУ зажадала від підприємця винагороду у сумі 30 тисяч доларів США. Жінку а також посередника затримали під час передачі половини обумовлених коштів у сумі 15 тис. доларів США.

“Дізнавшись, що директор обмінного товариства має проблеми з отриманням безстрокової ліцензії, співробітниця Нацбанку сама запропонувала свою допомогу у вирішенні цього питання. Перша зустріч відбулась 6 листопада, а вже сьогодні – передача половини суми. Другу частину обумовленої суми підприємець мав передати після отримання ліцензії”, – зазначила у коментарі УП речниця відомства Надія Максимець.

Затриманим особам готується повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК.

У жовтні за вчинення аналогічного злочину, а саме при спробі заволодіти коштами підприємця у сумі 50 тисяч доларів США за сприяння в отриманні ліцензії, правоохоронці затримали головного спеціаліста НБУ.

Читайте також: У Києві підірвали автівку директора фармфірми Ігоря Сала (Фото – ВІДЕО реєстратора)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE