Politerno > Тернопільщина > З’явилася ще одна перепона для незаконної забудови Тернополя

З’явилася ще одна перепона для незаконної забудови Тернополя

  • 11 Листопада, 2019
  • 1406 Переглядів
  • 0

У системі ring.org.ua від Bihus.Info з’явились містобудівні умови з усіх обласних центрів України. Тепер журналісти та активісти Тернопільщини можуть перевірити право забудовника будувати на певній земельній ділянці. А також перевірити його по ще 18 реєстрах “Кільця”. 

Містобудівні умови та обмеження в системі ring.org.ua від Bihus.Info – це те, з чого починає кожний забудовник. Жоден дозвіл від держави на будівництво об’єктів нерухомого майна неможливий без отримання МБУ у відповідній архітектурі населеного пункту. Відділи (управління) архітектури відповідно до містобудівної документації (генплану, зонінгу, детального плану) у кожних МБУ зазначають можливості для забудовника забудовувати земельну ділянку.

“Якщо раніше ці дані публікувались на 23-х різних сайтах, у різному форматі і без можливості адекватного пошуку, то зараз ми зібрали їх в одному місці і уніфікували, – говорить головний IT-спеціаліст Bihus.Info Дмитро Чаплинський. – Тож тепер активісти та розслідувачі з різних регіонів можуть перевірити законність забудови у своєму місті в кілька кліків. А потім ще й перевірити забудовника по 18-ти інших реєстрах на ring.org.ua”.

Ці дані будуть корисними для активістів, що ведуть боротьбу з незаконними забудовами, а також архітекторів, містобудувальників та урбаністів.

Матчастина: Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки – це документ, що містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва. Вони складаються з текстової та графічної частини.

Дані про містобудівні умови та обмеження охоплюють всі великі міста та більшість обласних центрів. Раніше в “Кільці” була ця інформація лише по Києву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE