Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” і ОПЗЖ блокують трибуну і президію, але Милованову виступити дали

“Батьківщина” і ОПЗЖ блокують трибуну і президію, але Милованову виступити дали

  • 13 Листопада, 2019
  • 1556 Переглядів
  • 0

Нардепи з фракцій “Батьківщин” та “Опозиційна платформа – За життя” блокують президію та трибуну Верховної Ради, яка має розглянути законопроєкт про скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Після закінчення консультацій в кабінеті голови парламенту Дмитра Разумкова лідери фракцій і спікер повернулись до зали.

Разумков намагався продовжити засідання парламенту після перерви.

Однак вся президія і простір навколо трибуни ВР зайнятий депутатами “Батьківщини” і “ОПЗЖ”.

Спікер кілька разів звернувся до депутатів з проханням звільнити президію: “Колеги, прошу звільність президію. Якщо хочете біля трибуни, можете біля трибуни блокувати, але президія має бути вільна. Я не приходжу і не займаю чужих місць, тому прошу щоб і ви не заважали нам працювати”.

Трибуну займала лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко.

Праворуч від неї прохід блокують депутати “ОПЗЖ” на чолі з Віктором Медведчуком, Сергієм Льовочкіним, Юрієм Бойко, Вадимом Рабіновичем.

У ложі офіційних делегацій розвернутий банер ОПЗЖ: “Не дамо розкрасти землю”.

Пізніше спікер Разумков все ж розпочав засідання, хоча трибуну та президію так і не розблокували. Пізніше вони пропустили до неї міністра економіки Тимофія Милованова.

Він заявив, що сьогодні історичний момент. Міністр додав, що, як і екс-прем’єр-міністр Британії Маргарет Тетчер, «вірить в демократію, засновану на власності».

«Ми повинні громадянам надати можливість розпоряджатися своєю землею», – сказав Милованов, перекрикуючи супротивників відкриття ринку землі, які скандують «Ганьба!»

Свій виступ Милованов закінчив словами «Все буде добре».

Нагадаємо, 13 листопада, перед розглядом законопроєкту про скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення, під Верховну Раду принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

Під час зустрічі з нардепами від “Слуги народу” президент Володимир Зеленський заявив, що до протестів проти запровадження ринку землі причетний олігарх Ігор Коломойський.

Читайте також: Зе-команда діє всупереч Зеленському?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE