Politerno > Україна і світ > Зеленський сприймає Раду як якийсь додаток до Офіса президента – Рахманін

Зеленський сприймає Раду як якийсь додаток до Офіса президента – Рахманін

  • 13 Листопада, 2019
  • 1107 Переглядів
  • 0

Відомий український журналіст, а нині нардеп від партії “Голос” Сергій Рахманін вважає, що у президента Володимира Зеленського “ставлення до парламенту, як до обслуги”. 

Про він сказав в інтерв’ю для УП.

Як відомо, Зеленський нещодавно записав новий відеоблог з Tesla, де заявив: “Поки що у нас у Верховній Раді демократія. Але це поки що”.

Журналісти запитали у Рахманіна, чи відчуває він загрозу, що парламент може перетворитися на таку собі філію Офіса президента?

“Я не бачив повністю цей запис Зеленського, але якраз цей шматок дивився, тому можу його коментувати. Це вже не перша фраза достатньо зневажлива президента Зеленського, коли йдеться про парламент. В нього дивне, хибне і небезпечне ставлення до парламенту. У нього ставлення до парламенту, як до обслуги.”, – заявив політик.

За його словами Зеленський чомусь сприймає вищий законодавчий орган, який називається Верховна Рада, як якийсь додаток до Офіса президента. 

“Те саме він демонструє і стосовно Кабінету міністрів, на превеликий подив. Я йому чемно рекомендував подивитися Конституцію; він колись казав, що він її читав – ну, дай Боже.”, – зазначив Рахманін.

Лідер фракції “Голос” відзначає, що є розподіл гілок влади, є компетенція, яка розподілена між кожною з гілок влади. Він переконаний, що “нарізання” завдань Верховній Раді чи Кабінету міністрів не належить до функціоналу, який прописаний у Конституції до президента. 

На його думку, має бути повага до державних органів.

“В принципі, перемога Зеленського і перемога його політичної сили будувалася на зневазі до політики. Почасти справедливо, почасти – не думаю. Він демонструє зневагу до політики і до державних інституцій, яку уже не може робити, бо він сам – державна інституція. Президент – це не просто персона з конкретним прізвищем, яка сидить у кабінеті на Банковій. Президент – це ще державний орган з певним функціоналом. І, демонструючи зневагу до державних інституцій, він почасти демонструє зневагу до себе.”,  – підкреслив нардеп. 

Рахманін висловив побоювання, що коли людям “будуть втовкмачувати в голову неповагу до політиків і до державних органів щодня, і коли це робить перша особа держави, то люди і не будуть поважати державну владу, уособленням якої він, зокрема, є”.

Відповідаючи на запитання щодо враження від 14-тигодинного фудмарафону Зеленського, Рахманін заявив наступне:

“По цьому фудмарафону можна робити висновки про акторські здібності Володимира Олександровича Зеленського. Але не можна зробити практично жодних висновків щодо Володимира Олександровича Зеленського як політика”.

Відповіді Зеленського, на думку Рахманіна, не були відповідями політика, “вони були відповідями актора, якому заздалегідь написали сценарій”.

“Це був захід, розрахований на картинку, а не на зміст. Можливо, це неприємна оцінка, але це моя оцінка не як політика, а як журналіста, як ви кажете, що спостерігав за цим. Це дещо різні речі.”, – додав народний обранець.

Нагадаємо, 13 листопада, перед розглядом законопроєкту про скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення, під Верховну Раду принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

Під час зустрічі з нардепами від “Слуги народу” президент Володимир Зеленський заявив, що до протестів проти запровадження ринку землі причетний олігарх Ігор Коломойський.

Нардепи з фракцій “Батьківщин” та “Опозиційна платформа – За життя” блокують президію та трибуну Верховної Ради, яка має розглянути законопроєкт про скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Зе-команда діє всупереч Зеленському?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE