Politerno > Україна і світ > Адвокати Порошенка подали 4 заяви проти директора ДБР Труби, слідчих бюро і Портнова

Адвокати Порошенка подали 4 заяви проти директора ДБР Труби, слідчих бюро і Портнова

  • 19 Листопада, 2019
  • 988 Переглядів
  • 0

Адвокати екс-президента Петра Порошенка подали заяви про розслідування дій голови ДБР Романа Труби, слідчих бюро і заступника голови АП Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це на брифінгу повідомив адвокат Ігор Головань, інформує Цензор.НЕТ.

За його словами, подано 4 заяви. Вони стосуються спроби притягнення ДБР до відповідальності завідомо невинної особи, можливого порушення таємниці листування і розмов держособи, ймовірного отримання ДБР неправомірної вигоди за свої дії а також публікації Портновим матеріалів кримінального провадження.

Головань повідомив, що ГПУ відмовлялася реєструвати ці провадження, але її зобов’язав це зробити суд.

Також подано заяву безпосередньов саме ДБР з приводу дій його слідчих.

Головань пояснив, що захист Порошенка вбачає організатором злочину Романа Трубу, виконавцями – слідчих ДБР, а підбурювачем – Портнова.

“Труба не є керівником процесуального розслідування і не може впливати на дії слідчих. Слідчі у цих провадженнях ніде не виступають. А виступає пресслужба і глава ДБР – тобто особи, які навіть не мали про це знати. Це підтверджує, що процесуально самостійних слідчих в ДБР немає”.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру екс-президенту Петру Порошенкові. 

Також стало відомо, що у Державному бюро розслідувань створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках на Майдані.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE