Politerno > Україна і світ > НАБУ повідомило про підозру Дзензерському, який приховав 4,7 мільярда боргів

НАБУ повідомило про підозру Дзензерському, який приховав 4,7 мільярда боргів

  • 19 Листопада, 2019
  • 942 Переглядів
  • 0

Детективи НАБУ повідомили про підозру у недекларуванні 4,7 мільярдів гривень фінансових зобов’язань екснардепу Денису Дзензерському.

Про це повідомила пресслужба САП.

“Детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIIІ скликання у декларуванні недостовірної інформації за 2015-2018 роки”, – сказано у заяві САП.

Офіційно у відомстві не називають прізвища колишнього нардепа, але за інформацією УП, йдеться про Дениса Дзензерського (нардеп 2014-2019 рр від “Народного фронту”).

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2018 років колишній депутат, з метою приховування інформації про свій реальний майновий стан, не задекларував наявність у себе невиконаних фінзобов’язань перед банківськими установами на суму понад 4,7 млрд гривень.

Дії колишнього парламентаря кваліфіковані за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Наразі він не перебуває за місцем свого проживання письмове повідомлення про підозру йому надіслали поштою та засобом електронного зв’язку.

Нагадаємо, у липні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що по народному депутату України Денису Дзендзерскому (фракція “Народний фронт”) є інформація про недостовірні дані в його декларації про доходи – йшлосяся про суму від 2 до 3 млрд грн.

В листопаді 2017 року подання САП на притягнення до відповідальності народного депутата, члена фракції “Народного фронту” Дениса Дзензерського генпрокуратура повернула на доопрацювання спеціалізованій прокуратурі.

У липні минулого року прокурор САП Мусіяка закрив кримінальне провадження за фактом внесення заздалегідь недостовірних відомостей до декларації Дзензерським.

У грудні того ж року Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття справи щодо брехні в декларації народного депутата від “Народного фронту” Дениса Дзензерського.

У жовтні цього року стало відомо, що компанія Westa, яка пов’язана з депутатом “Народного фронту” Денисом Дзензерським, винна банкам, які ліквідує Фонд гарантування, більше півмільярда гривень.

А у грудні 2018 року ми повідомляли, що один із народних депутатів (Дзендзерський) не вніс до декларації інформацію про зобов’язання щодо поруки за кредитами, загальна заборгованість за якими становить понад 280 мільйонів доларів.

Денис Дзензерський не задекларував за 2015 та 2016 роки відомості про наявність фінансових зобов’язань у загальній сумі понад 4 млрд грн. Це – кошти, які стягуються з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили. Сам нардеп стверджує, що не мав їх декларувати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE