Politerno > Україна і світ > Криклій хоче звільнити скандальну заступницю – Клітіна не піде з посади і буде судитись

Криклій хоче звільнити скандальну заступницю – Клітіна не піде з посади і буде судитись

  • 22 Листопада, 2019
  • 1196 Переглядів
  • 0

Міністр інфраструктури Владислав Криклій проситиме Кабмін про звільнення своєї заступниці з питань європейської інтеграції Олександри Клітіної.

Про це Владислав Криклій написав у Facebook.

“Я неодноразово публічно наголошував, що сам формував свою команду, і залишаю за собою право змінювати її. Заступники міністра також обіймають політичні посади. Це означає, що якщо ти вважаєш, що міністра, в команді якого працюєш, нічого не цікавить крім того з чим ми боремось, цитую: “которого, видимо интересует только зароботок”, ти, як заступник міністра, маєш повідомити правоохоронним органами всі відомі факти для подальшого розслідування та подати у відставку через категоричну не згоду з такими речами. Власне так я і запропонував зробити Олександрі Клітіній. Вона категорично відмовилась і сказала, що не бачить передумов для звільнення, Якщо у пані Клітіної є реальні факти зловживань чи корупції серед членів команди, я прошу так само повідомити їх для розслідування компетентним органам, вважаю вони мають право знати більше за Джокера. Олександра Клітіна відмовилась йти у відставку в дусі європейської політичної традиції. Тому я вважаю за необхідне винести на наступний Уряду подання про її відставку від свого імені”, – зазначив міністр.

Криклій наголосив, що для нього неприпустимі образи честі та гідності людини через її стать.

У свою чергу Олександра Клітіна у коментарі журналістам заявила, що у скандалу з нібито її потраплянням на посаду через ліжко є замовники і що вона подаватиме до суду.

“Якщо за розмови двох чоловіків напідпитку ЗМІ чорнять саме мене, то на те є причина і замовники. Звісно, коли я йшла на посаду заступника міністра, я розуміла, що буде непросто, що буде спротив реформам. Спочатку я хотіла промовчати і ігнорувати цю бридоту. Але я розумію, що сьогодні я, а завтра на моєму місці буде інша жінка – ваша дочка, дружина або мати. То що виходить, що усі симпатичні жінки, що працюють в уряді, парламенті, поліції, займають свої посади через постіль? Що це за дикість взагалі?”, – зазначила чиновниця.

Вона вважає, що учасники цієї розмови і особливо депутат Антон Поляков, який розповсюдив таку інформацію про неї, мають понести відповідальність.

Тому Клітіна подаватиме до суду і вимагатиме “спростування недостовірно інформації та компенсації моральної шкоди”.

Вона також додала, що не піде з посади і буде надалі “продовжувати працювати і боротися за впровадження європейських принципів у транспортній сфері”.

Клітіна додала, що завжди виступала і виступає проти корупції у транспортному секторі і вважає, що “менеджмент деяких державних підприємств, агентств та акціонерних товариств потрібно гнати поганою мітлою”.

Нагадаємо, 19 листопада у мережу злили запис розмови депутатів від “Слуги народу” у Кривому Розі, де вони обговорюють заступницю міністра інфраструктури Владислава Криклія, яка нібито потрапила на посаду “через ліжко”.

Також Клітіна начебто переписувалась з пранкером Джокером, де писала про корупцію у транспортній галузі і про те, що атаку на неї пов’язує з нардепом минулого скликання від БПП Андрієм Вадатурським та головою “Укрзалізниці” Євгенієм Кравцовим.

У переписці Клітіна розповідала, що їй важко працювати з Криклієм, що він її “посунув”, щоб вона не займалась “Укрзалізницею”, де “вони щось мутять з тендерами на локомотиви”, що Криклій “агресивно реагує”, коли вона на щось звертає його увагу і пропонує змінювати людей.

Також Клітіна писала, що вона зможе “потягнути міністерство”, готова про це говорити з президентом Володимиром Зеленським, але на пропозицію підготувати матеріали на Криклія, яким, за словами Джокера, “незадоволений перший”, відповідала “Ну, я не знаю, якось не гарно буде зливати свого шефа”.

Читайте також: “Головна мета медіа-ініціатив Бородянського – створити інститут Інквізиції”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE